Nelida Mustafa. Dovada vie ca mai exista tineri iubitori de carti.

nelidaBună! Numele meu este Nelida Mustafa, am 19 ani și sunt studentă în primul an al specializării Jurnalism a Universității ”Ovidius” Constanța.

Sunt o tânără obișnuită și îmi iubesc orașul cu tot ce-nseamnă el, ca existență: pornind de la expoziții de artă, până la viața de noapte – să fim sinceri, cine nu iubește Constanța? Cine nu ar iubi Constanța?

Ei bine, eu… pentru că-mi iubesc orașul, am decis să mă implic activ în dezvoltarea lui, prin diferite proiecte și campanii pe care le întreprind.

Am început în 2011 un proiect, preluat de la tinerii inițiativei BookBlog ,  ce avea la bază combinarea utilului cu plăcutul, și anume – Schimb de Cărți. Acest proiect se desăvârșea sub forma unei întâlniri lunare, într-unul din pub-urile constănțene, pentru a face Schimb de Cărți și pentru a socializa într-un mediu nu foarte constrictiv, unde participanții să se simtă în largul lor. Ambianța relaxată nu avea nevoie de reguli, decât cele ale bunului simț, iar în aceste condiții lucrurile se rezumau la regula de bază: Oricine aducea cărți era responsabil pentru ele, ceea ce însemna că orice schimb temporar trebuia să fie însoțit de un schimb de date de contact pentru a putea, fiecare, monitoriza circuitul cărții proprii. Desigur că în decursul celor 9 luni timp în care m-am ocupat de acest proiect, au existat și neînțelegeri cu privire la ”luarea și darea” de cărți, dar în final, am trecut cu toții peste toate și, mai cu seamă, am învățat din greșeli.

Din luna decembrie a anului 2012, însă, mă ocup de un alt proiect non-profit  – de data aceasta, inițiativa a fost a mea – de promovare a tinerilor scriitori din Constanța. Am pornit o campanie în social media pe care o puteți găsi pe Facebook sub numele ”Constanta, cat de bine iti cunosti tinerii scriitori?” pe care o vom derula pentru încă ceva timp de-acum înainte. În cadrul acestei campanii am pregătit multe activități precum:Caravana de Promovare a Tinerilor Scriitori și târguri de carte la intervale regulate de timp. Unul dintre aceste târguri, primul, a avut loc în weekend-ul 5-6 ianuarie în incinta Tomis Mall Constanța. Pentru următoarele am planuri mai elaborate și pe o perioadă mai lungă de timp.

Și pentru că nu doar cititul și viața culturală a Constanței mă interesează, am în plan organizarea unui târg handmade, la careva putea lua parte oricine dorește, în cadrul căruia nu percepem niciun fel de taxe, ce va avea loc în incinta Tomis MallConstanța, în perioada 25 februarie – 08 martie.

Drept urmare, oricine dorește să se implice alături de mine în unul dintre proiectele în desfășurare poate lua legătura cu mine în cel mai simplu mod, pe Facebook, căutându-mă cu numele”Nelida Mustafa”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular