Suspecti de proxenetism, depistati la Constanta

indexMai multe persoane suspectate că făceau parte dintr-un grup infracţional care exploata sexual tinere, printre care şi minore, au fost depistate de poliţişti şi procurori.
La data de 13 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa,  cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi al Grupării Mobile de Jandarmi TOMIS Constanţa au destructurat un grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

Au fost puse în executare două autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa, iar ulterior mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Constanţa pentru audieri.
În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 13 suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză mai sunt cercetate alte patru persoane pentru acelaşi gen de infracţiuni.
Cei în cauză sunt suspectaţi că, începând cu anul 2009, au derulat acţiuni de recrutare, trafic de persoane şi înlesnire a practicării prostituţiei pentru  tinere şi minore, totodată ocupându-se de găsirea de clienţi şi transportarea celor peste 20 de victime în vederea întreţinerii de acte sexuale contra cost. Pentru recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale, membrii grupării postau anunţuri explicite sau în care se ofereau aşa-zise servicii de masaj însoţite şi de fotografii ale tinerelor în cauză în rubricile de anunţuri din ziare locale şi în publicaţiile on-line.
Banii obţinuţi de tinerele şi minorele exploatate erau însuşiţi zilnic de suspecţi, victimelor fiindu-le asigurat doar strictul necesar traiului zilnic.
Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular