Harry Tavitian invită la protest pentru Sf. Mina

harrySituaţia bisericii Sf. Mina este deja arhicunoscuta. Tulburările lăcaşului de cult şi ale preotului care l-a păstorit în ultimii 20 de ani, au fost prezentate timp de mai multe săptămâni în media constanţeană şi nu numai. Cu toate astea, ambiţiile Arhiepiscopiei Constanţa nu au putut fi oprite. Preotul Nicolae Picu a fost exclus din randul clericilor iar micuţa bisericuţa din parcul Tăbăcăriei a fost dată în grija altor părinţi „adoptivi”, în ciuda tuturor semnelor pe care Dumnezeu le-a trimis pentru a-şi arăta mânia. Reamintim că preotul Remus Dumbrava, unul dintre cei aleşi sa slujească temporar la biserica Sf. Mina, a leşinat în timpul slujbei, aflându-se acum în moarte cerebrală, la spitalul judeţean Constanţa.
Acum, după toate apelurile media pentru a opri acest abuz al Arhiepiscopiei, în van dealtfel , a venit vremea ca noi, oamenii de rând, enoriaşii şi în cele din urma, oamenii care l-au cunoscut şi iubit pe părintele Picu, oamenii care au înţeles efortul şi munca de viaţa dusa de acesta pentru binele nostru al tuturor la biserica Sf. Mina, să protestăm împotriva acestui abuz de zile mari. Să arătăm ca Biserica este a noastră, a credincioşilor uniți în duhul dragostei cu puterea harului Duhului Sfânt, care Îi slujeau lui Hristos, împreună cu preotul Picu, la altarul de la Sfântul Mina.
Acestea fiind spuse, dacă vă doriţi sa protestaţi prin rugăciune, împreună cu noi, vă aşteptăm la slujba de duminică, 17 martie, începând cu ora 10.00, pe pajiştea dintre biserică şi aşezământ. Vă rugăm să veniţi cu o floare în mâna. Ne vom uni în jurul lui Harry Tavitian şi vom arăta Arhiepiscopiei Constanţa că suntem o voce de care trebuie să se ţina cont. Fără huiduieli, fără scandări ci pur şi simplu prin faptul că vom fi acolo, în număr mare, să ne arătăm dezaprobarea pentru o Arhiepiscopie care, prin tot ceea ce face în ultimul timp, îndepartează oamenii de biserică.

Apelul marelui muzician, Harry Tavitian, îl puteţi citi aici.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular