Bărbat reţinut pentru şantaj şi cămătărie

121139 6 santajPoliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Constanţa au prins în flagrant un bărbat suspectat de comiterea infracţiunii de şantaj, în timp ce primea o sumă de bani.
La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Constanţa, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, au stabilit, în urma cercetărilor, faptul că, partea vătămată a solicitat cu titlu de împrumut de la A. Etem, de 42 de ani, din Constanţa, 6.000 euro, bani pe care i-a returnat parţial, totodată achitând şi dobânzi  de tip cămătăresc, în valoare de 1.000 euro pe lună.
În luna martie a.c., suspectul i-a solicitat părţii vătămate remiterea unei sume de bani, reprezentând datoria împrumută şi dobânzile aferente. Întrucât victima nu a avut posibilităţi de înapoiere a acestei sume, a fost ameninţat în repetate rânduri cu acte de violenţă. Astfel, la data de 13 martie a.c., A. Etem s-a prezentat la locul de muncă al victimei, unde, a provocat un scandal în loc public.
La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia suspectul a fost depistat cu sumele de 16.000 de lei şi 950 de euro asupra sa, primite de la victimă.
În urma flagrantului, suspectul a fost condus la sediul I.P.J. Constanţa pentru audieri.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în sarcina persoanei în cauză reţinând-se săvârşirea infracţiunilor de şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi cămătărie.
Cel în cauză a fost reţinut de către poliţişti, urmând ca în cursul zilei de 12 aprilie a.c., să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular