40.000 de euro pentru ca o familie din Siria sa ajunga in Germania

2708m 2709m•    Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au destructurat inca o grupare de trafic de migranti formata din cetateni bulgari care racola si calauzea cetateni sirieni pentru a ajunge in state din Spatiul Schengen.
•    In urma cercetarilor politistilor de frontiera romani si a celor bulgari, au fost retinuti cinci cetateni bulgari si unul german care sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti si zece cetateni de origine araba care au intrat ilegal in tara noastra.
•    Migrantii au declarat ca au platit pentru a ajunge in Bulgaria suma totala de 10.000 de euro, urmand sa le dea traficantilor bulgari alti 30.000 euro in momentul in care toti ajungeau la destinatie – Germania.
In data de 17.04.2013, in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov au fost informati de autoritatile de frontiera bulgare despre un grup de migranti care intentioneaza sa intre ilegal in Romania.
Lucratorii nostri au intensificat verificarile in zona de competenta si au depistat, pe raza localitatii Almalau – judetul Constanta, aflata in apropierea frontierei cu Bulgaria, trei autoturisme, un VW Golf, un Opel Astra si un Peugeot, toate inmatriculate in Bulgaria, conduse de trei barbati, si in care se mai aflau zece persoane, care nu isi justificau prezenta in zona.
Astfel, politistii de frontiera au procedat la oprirea masinilor si legitimarea celor in cauza.
Cu aceasta ocazie, s-a stabilit ca cei trei soferi sunt cetateni bulgari, iar pasagerii sunt de origine araba – noua cetateni sirieni, din care opt erau minori, cu varste cuprinse intre un an si 12 ani, si un cetatean irakian. Din declaratii s-a stabilit ca pasagerii formeaza o familie cu opt copii.
Cele treisprezece persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Ostrov, in vederea continuarii cercetarilor. Asupra celor zece cetateni de origine araba au fost descoperite sase pasapoarte cu insemnele autoritatilor bulgare, care aveau aplicate poze al unora dintre cei opt minori depistati. In urma verificarilor efectuate cu ajutorul politistilor de frontiera bulgari s-a stabilit ca acestea sunt false.
In aceeasi zi, in jurul orei  08.30, in zona debarcaderului bacului din zona Ostrov a fost oprit un autoturism marca Mercedes, de culoare neagra, in care se aflau alti doi barbati – un cetatean german, Metin K, in varsta de 29 de ani, si un cetatean bulgar, Atanas Y., in varsta de 19 ani.
Initial, cei doi barbatii au declarat ca au intrat legal in tara, prin PTF Ostrov, si ca se afla in scop turistic in localitatea de frontiera insa, din primele cercetari, a rezultat ca cei doi sunt implicati in calauzirea grupului de migranti retinut anterior.
Fiind aprofundate cercetarile si in urma cooperarii cu autoritatile bulgare, s-a stabilit ca cei cinci bulgari si cetatenul german au preluat migrantii de origine araba din localitatea bulgareasca Targoviste si i-au transportat pana in apropierea frontierei cu Romania. De aici, cei sase membri ai retelei i-au indrumat pe migranti astfel incat sa traverseze pe jos granita, urmand ca ei sa intre legal in tara, prin punctul de frontiera si sa-i preia pe migranti din localitatea Almalau.
Din declaratiile capului familiei a rezultat ca acesta a platit suma de 10.000 de euro pentru a ajunge ilegal in Bulgaria, din Turcia, iar pentru facilitarea ajungerii in Germania, le-a promis calauzelor suma de 30.000 de euro, pe care urma sa le-o inmaneze cand ajung la destinatie.
Politistii de frontiera au intocmit dosare penale pentru trecere frauduloasa a frontierei celor zece cetateni arabi, iar cetatenilor bulgari si celui german, pentru infractiunea de trafic de migranti, toti fiind prezentati procurorilor in vederea luarii masurilor legale. Cele trei autoturisme au fost retinute in vederea confiscarii, fiind indisponiblizate la sediul S.P.F. Ostrov.
Cercetarile sunt continuate in colaborare cu autoritatile bulgare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si stabilirea intregii activitati infractionale.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular