Opel şi Ford cu acte false, descoperite la Negru Vodă şi Ostrov

ford-galaxyPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în două din punctele de trecere a frontierei cu specific rutier, existente la nivelul judeţului Constanţa, doi cetăţeni români care au încercat să iasă din ţară la volanul unor autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, prezentând la controlul de frontieră certificate de inspecţie tehnică periodică false.
● În data de 22.04.2013, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.I., în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Bacău, la volanul unui autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică prezintă indicii de falsificare.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2008 din Italia, doi ani mai târziu l-a înmatriculat în R. Bulgaria, iar la sfârşitul anului trecut a apelat la o cunoştinţă, cetăţean român, pentru a-i reînnoi asigurareea auto şi I.T.P.-ul.
Respectivul cetăţean român s-a deplasat în R. Bulgaria, de unde a procurat documentele solicitate, primind în schimb suma de 250 euro.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 14.15, la P.T.F. Ostrov s-a prezentat cetăţeanul român C.F., în vârstă de 28 ani, domicliat în judeţul Călăraşi, care călătorea cu un aututurism Ford Galaxy, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că şi acest certificat de inspecţie tehnică prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul din R. Bulgaria de la o persoană necunoscută, fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi conducători auto dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv art. 291 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular