Doi kilometri de plase de pescuit confiscate în Delta Dunării

119461 plasePoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care desfăşurau actvităţi de pescuit cu 44 plase tip monofilament în lungime de 1.935 metri.
În urma unei acţiuni desfăşurate cu reprezentanţii A.R.B.D.D. şi A.N.P.A., în zona de competenţă, au mai fost identificate cinci plase de pescuit tip setcă, în lungime de 300 metri, abandonate în apă.
● În data de 27.04.2013, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Zmeica, unde i-au surprins pe P.M.C. de 23 ani, P.I. de 21 ani şi S.R. de 46 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care pescuiau dintr-o barcă artizanală cu 44 de plase monofilament.
Asupra celor trei bărbaţi a fost găsită şi cantitatea de 54 kilograme peşte din speciile caras şi plătică.
Plasele în lungime de 1.935 metri şi barca artizanală, evaluate la aproximativ 4.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
● În aceeaşi zi, în intervalul orar 02.00 – 10.00, în zona de competenţă a S.P.F. Sulina, poliţiştii de frontieră au acţionat în cooperare cu reprezentanţii A.R.B.D.D. şi A.N.P.A. Tulcea.
În urma acţiunii au fost descoperite abandonate în apă, în zona golfului Musura, cinci plase tip setcă în lungime de 300 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie” şi „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular