Volkswagen Multivan cu talon fals, la Negru Vodă

2013-05-30 08.07.57Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean din Azerbaijan, care intenţiona să tranziteze România cu un microbuz marca Volkswagen Multivan, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.
În data de 29.05.2013, în jurul orei 16.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean din Azerbaijan, în vârstă de 33 ani, care conducea un microbuz marca Volkswagen Multivan, cu numere de R. Belarus.
Conducătorul auto a declarat faptul ca a primit autovehiculul spre folosinţă de la o persoană de sex feminin, cetăţean al R. Belarus, prezentând în acest sens un document redactat în limba rusă şi certificatul de înmatriculare.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare nu întruneşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, fiind fals.
Verificările în bazele de date au stabilit faptul că există neconcordanţe între seriile de şasiu ale producătorului şi cea a autovehiculului în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au indisponibilizat microbuzul, evaluat la aproximativ 7.000 euro, în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului azer dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal, respectiv art. 291 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular