Aproximativ 300 de kilograme de calcan şi rechin confiscate în zona Midia

STA50035Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând două persoane care transportau, cu un autoturism marca Opel Omega, cantitatea de 290 kilograme peşte din speciile calcan şi rechin, fără documente justificative.
În data de 05.06.2013, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Omega, în care se aflau două persoane.
În portbagajul şi interiorul autoturismului înmatriculat în Constanţa a fost găsită cantitatea de 290 kilograme peşte din speciile calcan şi rechin.
Cele două persoane, P.G. în vârstă de 45 ani şi P.V. de 50 ani, domiciliate în oraşul Năvodari, nu posedau documente justificative pentru marfa transportată.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 3.149 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular