Senatorul Banias a decapitat filiala PC Costineşti. Fostului lider local i s-a reproşat că este adventist

Mircea BaniasPreşedintele PC Constanţa, senatorul Mircea Banias, este acuzat de subordonaţii săi politici din Costineşti, că ar fi decapitat în mod nestatutar conducerea acestei filiale, în ciuda rezultatelor de excepţie obţinute la ultimele alegeri. Banias ar fi impus la conducerea filialei din Costineşti o persoană care nici nu făcea parte din rândul membrilor de partid. Fostului preşedinte local i s-a reproşat că este adventist de ziua a şaptea. În timp ce adventistul de la Costineşti a fost îndepărtat datorită convingerilor sale religioase, PC-ul îl pregăteşte, la nivel naţional, pe realizatorul TV Mihai Gâdea să candideze la preşedinţia României, ştiut fiind că şi acesta este adventist.

Vezi aici o filmare cu camera ascunsă a incidentelor.

Scandalul de la Costineşti a izbucnit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie 2013, când conservatorii din localitate au aflat că sunt convocaţi pentru alegeri interne, la Şcoala Generală din satul Schitu. Câţiva membri, mai bine puşi la punct cu legislaţia în vigoare, au sesizat că întrunirile politice în şcoli sunt interzise. Pe cale de consecinţă, au anunţat de îndată conducerea şcolii, care a luat act şi a interzis manifestaţia. Până la urmă, alegerile interne au fost ţinute în curtea unui localnic din satul Schitu, pe numele său Ungureanu, despre care toată lumea avea cunoştinţă că este membru PSD, nedepunând niciodată adeziune către filiala PC Costineşti. În prezenţa lui Mircea Banias, a lui Anton Mangiurea şi altor delegaţi de la Constanţa, membrul fără adeziune a fost ales preşedinte, chiar la el în curte, fiind votat de soţia sa şi de câţiva prieteni. În tot acest timp, peste 25 de membri cu adeziune, care s-au remarcat prin muncă în campania electorală din 2012, au fost ţinuţi la poartă.

Alegeri-costinestiPreşedintele în funcţie, Petre Călin, a fost alungat, şi el, de pe proprietatea „succesorului” său, Ungureanu. „Mi-au zis: noi te-am făcut preşedinte, noi te schimbăm! Iar domnul Mangiurea mi-a spus că nu mai corespund funcţiei, întrucât sunt adventist de ziua a şaptea. În rest, n-au vrut să discute despre performanţele noastre. N-a contat că am obţinut trei consilieri locali. N-a contat că am avut un candidat la Primăria Costineşti, care a obţinut 705 voturi, cu doar 83 mai puţine decât câştigătorul. Nu mi-au acordat nici măcar cinci minute, să-mi asculte punctele de vedere. O să fac o plângere la conducera naţională a partidului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că mi se pare incredibil să fiu înlocuit datorită convingerilor mele religioase.” – a declarat Petre Călin pentru CONSTANTA.RO. Facem precizarea că nu am putut obţine un punct de vedere din partea PC Constanţa.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular