Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, confiscate în staţiunea Mamaia

haine_contrafacute_confiscatePoliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa, descoperind la trei societăţi comerciale cu puncte de lucru în staţiunea Mamaia, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 30.000  lei dacă ar fi originale.
În data de 27.06.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, au verificat trei societăţi comerciale cu puncte de lucru în staţiunea Mamaia, care comercializau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute.
În urma controlului au fost descoperite 266 articole ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, pentru care administratorii societăţilor comerciale în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulaţie a produselor respective.
Marfa, evaluată la aproximativ 28.920 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, patru cetăţeni români, cu domiciliile în judeţele Constanţa şi Ilfov, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular