Locuitorii din Costineşti au semnat o petiţie împotriva mirosului de gunoi

camionStatisticile referitoare la numărul de turiști veniți pe litoral în acest sezon situează Coștineștiul pe un nesperat loc întâi, chiar peste prea-mediatizata Mamaia. Cu toate acestea, stațiunea tineretului se luptă în aceste zile cu probleme reale care îi știrbesc renumele. Mai mulţi locatari reclamă faptul că un miros greu de gunoi s-a așezat peste comună, în special peste periferia ei, gonind turiștii cazați în zonă și aducând locuitorii la exasperare. Situaţia s-ar datora faptului că groapa de gunoi a stațiunii e construită la numai 800 de metri de ultima casă, ceea ce generează nemulţumirea localnicilor.
Căldurile din ultimele zile au accentuat starea de nemulţumire, determinându-i pe costineșteni să își caute dreptatea la instituțiile abilitate. Și pentru că primarul Traian Cristea a ridicat mereu din umeri, nedorind să rezolve în vreun fel anume lucrurile, în stilul lui caracteristic, locuitorii stațiunii au strâns semnături și au trimis mai multe petiții către Garda de Mediu, sperând să fie luate măsuri pentru ca mirosul greu de gunoi să dispară. Și pentru că oamenii au ales să trimită și către redacția Constanța.ro o petiție, am luat legătura cu reprezentanții Gărzii de Mediu, pentru a înțelege care ar fi soluțiile care pot duce la rezolvarea situației amintite. La Mediu însă, ni s-a spus că petiția abia a ajuns și că urmează ca în viitorul apropiat să se ia măsurile necesare, reprezentanții instituției nefiind încă puși la punct cu problema, urmând ca în termenul legal de 30 de zile, semnatarii petiției să primească mai mult ca sigur un răspuns în legătură cu situația menționată de ei.
Dan Anghel: „este prima dată, în zece ani”

Se pare însă că intervenția comisarilor de mediu nu va fi necesară, pentru că directorul gropii de gunoi care cauzează problema, administrată de firma IRIDEX, este perfect conștient de tot ceea ce se întâmplă, lucrând deja la soluții pentru ca necazul să se remedieze definitiv. Interesant este că, înainte de orice, am găsit în Dan Anghel, un director care și-a asumat problema în sine, fără a încerca să o nege măcar o secundă. ”Cunoaștem situația, este prima dată când se întâmplă în zece ani de când activăm la Costinești. Căldurile din ultimele zile au produs aceste neplăceri, ne gândim deja să restrângem perimetrul în care lucrăm, pentru a evita alte probleme. În viitorul apropiat vom investi într-o membrană specială care va împiedica mirosul să se mai împrăștie și astfel se va rezolva complet toată această situație neplăcută și pentru noi și pentru oamenii din Costinești. Oricum, vreau să ma întâlnesc personal cu aceștia și să le arăt  că facem tot ceea ce e posibil pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple”, ne-a declarat directorul IRIDEX Constanța.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular