Rectorul Epure de la Universitatea Ovidius a fost ridicat de DNA pentru luare de mită

danut_epureUPDATE. Danut Epure a fost urcat in duba DNA si va fi transportat la Bucuresti. Iata comunicatul oficial al Directiei Nationale Anti Coruptie:

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul EPURE TIBERIUS-DĂNUŢ, rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de luare de mită. Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În cursul lunii august 2012, învinuitul Epure Tiberius-Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, pe un loc destinat cetăţenilor străini. De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, învinuitul Epure Tiberius-Dănuţ a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie 2013, învinuitul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.”

DNA Bucureşti l-a ridicat pe rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Dănuţ-Tiberiu Epure, pentru o presupusă luare de mită. Epure a fost condus la sediul DNA, pentru audieri. Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în biroul rectorului, dar şi la locuinţa acestuia. Potrivit unor surse citate de presa naţională, asupra lui Epure ar fi fost găsiţi 4.500 de euro, existând suspiciunea că suma în cauză a fost primită de acesta de la mai multe persoane care s-au înscris la concursul de admitere în Universitate, în schimbul banilor primind subiectele concursului. Potrivit aceloraşi surse, rectorul aştepta, în schimbul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi un rest de 6.500 de euro, de la potenţialii studenţi.

Citeste aici CV-ul lui Danuţ Epure. 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular