Migrant iranian şi călăuză din Austria, depistați la Ostrov

DSC04877Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană de sex masculin, cetăţean iranian, care intrase ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria.
Migrantul fusese preluat şi ascuns într-un autoturism, în apropierea frontierei, de un conaţional cu reşedinţa în Austria, pentru a fi transportat într-o ţară din spaţiul Schengen.
În data 03.08.2013, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, în apropierea frontierei cu R. Bulgaria, un autoturism marca Mazda, cu numere de Austria, condus de o persoană de sex masculin.
În urma controlului specific a fost descoperit ascuns sub mai multe pături, pe bancheta din spate a autoturismului, un bărbat.
Verificările au stabilit faptul că şoferul autoturismului, în vârstă de 28 ani, de naţionalitate iraniană, cu reşedinţa în Austria, a trecut legal frontiera prin P.T.F. Ostrov, după care l-a preluat pe respectivul bărbat în apropierea frontierei.
Migrantul s-a dovedit a fi un cetăţean iranian, în vârstă de 27 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera, la adăpostul întunericului, pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
Din cercetări a reieşit faptul că cei doi bărbaţi sunt rude şi au plănuit acţiunea de trecere ilegală a frontierei pe teritoriul Turciei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni iranieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, respectiv „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1, respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular