Peste 10.000 de ţigarete netimbrate, confiscate în Portul Constanţa

contrabanda-tigari-serbiaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în portbagajul unui autoturism, condus de un cetăţean român în Portul Constanţa, 10.200 de ţigarete netimbrate şi două sticle de alcool, care erau transportate fără a fi  îndeplinite condiţiile legale.
În data de 04.08.2013, în jurul orei 15.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în apropierea porţii de acces numărul 6 din Portul Constanţa, un autoturism marca Hyundai, condus de cetăţeanul român M.M., în vârstă de 42 ani.
În portbagajul autoturismului au fost găsite 10.200 de ţigarete netimbrate şi două sticle de alcool fără timbru fiscal, pentru care conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele şi cantitatea de alcool, evaluate la 7.600 lei, iar autoturismul în valoare de 17.000 euro a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a  bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi “deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 296, ind. 1, alin.1, lit. l din Legea 571/2003 cu aplicarea art. 33  lit. a din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular