740 de metri de plase şi 40 kilograme de peşte confiscate

pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, cantitatea de 40 kilograme peşte fără documente justificative şi 13 plase de tip comercial pentru care nu deţineau autorizaţie.
În data de 12.08.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe braţul Sf. Gheorghe, o ambarcaţiune în care se aflau cetăţenii români C.D. în vârstă de 33 ani şi M.D. de 40 ani.
În urma controlului a fost găsită cantitatea de 40 kilograme peşte din specii diferite şi 13 plase tip comercial în lungime de 740 metri, pentru care cei doi pescari nu deţineau autorizaţie.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, iar cantitatea de peşte, evaluată la 120,8 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „nedeţinerea autorizaţiei de pescuit pentru ambarcaţiuni”, „deţinerea sau folosirea la pescuit a uneltelor de tip comercial de către persoane neautorizate” şi „pescuit în perioada de prohibiţie”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular