Mihai Răzvan Ungureanu a șters pe jos cu administrația constănțeană

mruPreședintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat zilele acestea în vizită la organizația constănțeană, ocazie cu care a susținut și o conferință de presă.  Întâlnirea cu jurnaliștii a fost condimentată de atacuri directe la actuala putere, fie că a fost vorba de Victor Ponta, Crin Antonescu sau de localii Radu Mazăre și Mariana Gâju. Mihai Răzvan Ungureanu pare că a înțeles că voturile trebuie câștigate din timp, astfel că în ultima perioadă colindă țara în lung și-n lat, încercând să-și consolideze poziția de lider al opoziției. Și dacă luăm în calcul faptul că PDL-ul lui Blaga e inexistent de la despărțirea de Traian Băsescu și că Mișcarea Populară e încă la început de drum, MRU are toate șansele să se transforme în cea mai puternică voce a dreptei.

În republica Mazăre legea trebuie schimbată după interese

Pe ordinea de zi, subiectul cel mai fierbinte nu putea sa fie altul decât cel al incompatibilității. Făcând referire la ultimele declarații ale lui Radu Mazăre pe acest subiect, Mihai Răzvan Ungureanu consideră incalificabil ca acesta să adreseze cuvinte de genul ”căcăcioși„ către reprezentanți ai instituțiilor statului. În opinia lui MRU, primarul constănțean își permite asemenea impertinențe, pentru că liderului PSD îi este frică de coaliția baronilor locali din partid, Ponta nefiind decât un lider de mucava, scos în față de către aceștia. ”Constanța a devenit republica Mazăre, un loc unde legea ar trebui schimbată atunci când contravine intereselor puterii. Comportamentul primarului este de condamnat, aici marea putere politică se manifestă în cortegii sau adormind la volan și nu în beneficiul cetățeanului. Liderii PSD de genul lui Mazăre sunt capabili să ceară aministii, în disprețul legii iar Victor Ponta nu are curaj să îi contrazică. Am vazut-o zilele trecute pe doamna Mariana Gâju, primărița din Cumpăna, a fost de un caraghios incredibil. Sper ca familia ei să nu o mai lase să apară la televizor. Acest sindicat al incompatibililor și în general cam toți liderii USL sunt oameni incapabili, suferă de impotență politică”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

În plan național se încearcă reconstruirea dreptei

Anul următor va fi marcat atât de alegerile europarlamentare cât și de cele prezidențiale. În perspectiva acestor evenimente politice, Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat că se fac eforturi pentru a construi o opoziție solidă. Conform declarațiilor liderului Forța Civică, există discuții periodice între reprezentanții partidelor de dreapta, scopul final fiind acela de a se prezenta la alegerile europarlamentare cu liste comune iar dacă lucrurile merg pe un făgaș normal, să fie prezentat ca prezidențabil un candidat unic al opoziției. Chestionat în legătură cu posibilitatea ca PNL să facă parte din acest proiect, MRU  nu a exclus complet ipoteza însă a părut destul de sceptic, considerând că la momentul ruperii USL liberalii vor fi atât de compromiși încât vor avea nevoie de ani buni pentru a-și reveni. În opinia sa, Crin Antonescu se face vinovat pentru că a agățat PNL de butoniera social-democraților și implicit de distrugerea partidului pe care-l conduce.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular