Femeile din PDL Constanța s-au școlit în Alba

Sulfina-Barbu-PDLÎn perioada 23-25 august 2013, doamnele din Organizația de Femei PDL Constanța au participat la Școala de Vară “Femeile antreprenor”, organizată la Zlatna, în județul Alba. Au fost prezente Andreea Paul – prim-vicepreședinte BPN PDL, Sulfina Barbu – vicepreședinte BPN PDL, Cristina Trăilă – președinte al Organizației de Femei a Partidului Democrat Liberal, Rodica Andronescu – vicepreședinte OFPDL, primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran și primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava. În cadrul ședinței s-au discutat probleme organizatorice în ceea ce privește realizarea unor acțiuni ce au ca scop promovarea femeilor în viața politică, precum și redactarea unei reviste care se va numi „Forumul femeilor democrat liberale”. De asemenea, Organizația de Femei a adresat o scrisoare deschisă miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Robert Cazanciuc prin care cere simplificarea Codului Fiscal, a Codului de Procedură Fiscală și a Legii Societăților Comerciale într-un format clar, integrat, coerent și neinterpretabil.
Redăm în continuare punctele esențiale din această scrisoare: „USL ne-a adus într-un adevărat haos fiscal și legislativ, generând 17 modificări asupra Codului Fiscal, 10 asupra  Codului de Procedură Fiscală și 5 asupra Legii societăților comerciale în numai 15 luni de guvernare. Lipsa de predictibilitate a legislației fiscale sufocă mediul de afaceri din România și sperie investitorii străini. Solicităm guvernării USL rescrierea Codului Fiscal, a Codului de Procedură Fiscală și a Legii Societăților Comerciale într-un format final simplu și mai clar, integrat, coerent și neinterpretabil.
Prin urmare, Organizația de Femei a PDL solicită Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Justiției simplificarea și asigurarea predictibilității legislative prin:
1. Aplicarea, în anul 2014, a măsurilor de relaxare fiscală propuse de PDL: reducerea cotei unice la 12%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și neimpozitarea profitului reinvestit.
2. Rescrierea Codului Fiscal, a Codului de Procedură Fiscală și a Legii Societăților Comerciale într-un format final integrat, coerent și neinterpretabil în cel mult 3 luni. Este aproape imposibil pentru un om de afaceri să parcurgă aceste legi în formatul actual, cu trimiteri la trimiteri și cu excepții la excepții. Aceste legi trebuie să rămână nemodificate cel puțin un an de zile pentru a garanta stabilitatea legislativă.
3. Respectarea legilor în vigoare de responsabilitate, transparență și  predictibilitate, deschiderea spre dialoguri constructive cu mediul de afaceri, opoziția și societatea civilă, pentru crearea unui mediu fiscal confortabil dezvoltării, investițiilor și creării de noi locuri de muncă.
4. Renunțarea USL-ului la măsurile primitive de introducere de noi taxe și de creștere a șomajului fără măsuri alternative de creare de locuri de muncă.”

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular