BMW Z3 furat din Slovacia, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

20112013720Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca BMW model Z3, care figura ca fiind furat din Slovacia, pe care un cetăţean român a încercat să îl scoată din ţară.
În data de 19.11.2013, în jurul orei 08.15, la P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu un ansamblu format dintr-un autoturism marca Mitsubishi, la care era ataşată o platformă pe care era transportat un autoturism marca BMW Z3.
Pasagerul din dreapta, B.D., în vârstă de 54 ani, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat faptul că autoturismul transportat pe platformă îi aparţine şi a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare şi cel de inspecţie tehnică periodică.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele două documente, care aveau imprimate însemnele statului spaniol, prezintă suspiciuni de falsificare.
Cercetările au mai stabilit că respectivul autoturism figurează în baza de date ca fiind furat din Slovacia.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, fără a cunoaşte faptul că figurează ca fiind furat.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 7.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la furt” şi „uz de fals” , fapte prevăzute şi pedepsite de art. 291 Cod Penal, respectiv art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular