VW Tiguan şi BMW furate din Italia, descoperite în Eforie și Vama Veche

VW furat 02Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, depistând un autoturism Volkswagen model Tiguan furat din Italia, cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro.
De asemenea, în P.T.F. Vama Veche a fost depistat un tânăr care încerca să scoată din ţară un autoturism marca BMW, care figura ca fiind furat tot din Italia, pentru care a prezentat la controlul de frontieră două documente false.

● La sfârşitul săptămînii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, identificând pe raza oraşului Eforie un autoturism marca Volkswagen model Tiguan, cu numere provizorii, despre care deţineau informaţii că este furat.
Şoferul acestuia, cetăţeanul român D.F., în vârstă de 44 ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român stabilit în Italia, în schimbul sumei de 6.500 de euro, fără a cunoaşte că acesta figurează ca fiind furat.

● În data de 10.06.2014, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.M.S., în vârstă de 19 ani, care conducea cu un autoturism marca BMW model 318, cu numere de Italia.
În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul figurează în baza de date ca fiind furat din Italia.
De asemenea, s-a mai constatat faptul că certificatul de proprietate, respectiv cel de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că a achiziţionat autoturismul în urma unui anunţ pe internet, de la un cetăţean român, oferind la schimb un autoturism marca Opel.
Tânărul în cauză a mai declarat că a primit cele două documente ale autoturismului fără a cunoaşte că acestea sunt false.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, valoarea celui de lux marca Volkswagen fiind de aproximativ 20.000 de euro, iar cel de-al doilea a fost evaluat la 1.500 euro.
În primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire prin „primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270 din Codul Penal, iar în cel de-al doilea fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la furt” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Autoturism Mercedes cu I.T.P. fals descoperit la Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 10.06.2014, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Mercedes înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român B.F., în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular