Claudiu Palaz acuză nereguli grave în administrația locală. ”PSD-ul trebuie să scape de penalii de la Techirghiol și Tuzla”

palazFostul prefect de Constanța, Claudiu Palaz, a atacat dur în cadrul unei conferințe de presă, conducerile administrației locale din comunele Techirghiol și Tuzla, sesizând faptul că în aceste localități banul public e jefuit după bunul plac al edililor PSD-iști, în unele cazuri jafurile prezentate fiind girate chiar de mai marii Consiliului Județean. Conform documentelor prezentate de președintele PMP Constanța, viceprimarul din  Techirghiol, doamna Șlincu Adriana dar și primarul din Tuzla, Constantin Micu, se fac vinovați de mai multe fapte penale, primarul Micu fiind dealtfel condamnat definitiv de către Curtea de Apel Constanța.

Viceprimărița din Techirghiol datoare vândută către Primărie.

slincuDoamna Șlincu Adriana, pare să fie omul bun pentru toate funcțiile importante din Primăria Techirghiol, fiind plătită pentru activitatea din toate comisiile din care face parte, deși acest lucru este complet ilegal. Prejudiciul pentru aceste plăți se ridică la peste 500 de milioane de lei vechi. ”O pată pe obrazul administrației locale constănțene”, constată Claudiu Palaz, doamna viceprimar se află într-un conflict vizibil de interese. Ca președinte al comisiei de recuperare creanțe a Consiliului Local, ar trebui să se caute pe ea însăși, pentru că firmele dânsei datorează peste un miliard de lei vechi, dar nu o face pentru că așteaptă ca datoria să se prescrie. Autoritățile statului trebuie să se implice și să ia măsuri, pentru că acolo sunt și alți prieteni apropiați dânsei și PSD-ului, care sunt păsuiți de datorii. O altă neregulă de care se face vinovată această doamnă, este legată de protecția mediului din comună, activitate în care i s-au delegat atribuții. Garda de Mediu a făcut un control fulger în comună și s-a constatat că angajații ai Primăriei au depozitat într-o groapă de gunoi neautorizată, deșeuri. Garda de mediu i-a sancționat pe cei vinovați iar doamna viceprimar a solicitat ca amenda să fie plătită de Primărie. Nu putem accepta ca bugetul local din Techirghiol, președintele PSD din localitate, să fie grevat de incompetența acestui viceprimar. Sumele trebuie recuperate din buzunarul dumneaei, acest lucru putând fi stabilit chiar prin dispoziția primarului. Iar ca sa concluzionăm, legat de această doamnă, trebuie verificat cum de soțul acesteia este angajat pe un post care nu are o anumită fișă. Domnul acesta ia bani doar ca să stea pe un teren de fotbal, nefiind foarte clar ce are de făcut. Împotriva acestei doamne există deja o plângere penală iar în plus, PMP Constanța cere public demisia acestei doamne atât din funcția de viceprimar cât și din Consiliul Local. Sperăm ca PSD-iștii să nu facă scut și împotriva acestei doamne, așa cum au făcut în ultima vreme. Dacă tot spun că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba, atunci să demonstreze că au scăpat de acest balast, această doamnă care nu face decât să-i tragă în jos. ”, a declarat Claudiu Palaz.

Primarul din Tuzla, condamnat penal pentru furt de motorină

micuPrimarul din Tuzla, Micu Constantin, e un ”prieten vechi” de-al actualui președinte PMP Constanța, care l-a blagoslovit cu mai multe plângeri penale pe vremea când ocupa funcția de prefect. Claudiu Palaz a citat din rechizitoriul întocmit pentru Constantin Micu, arătând că acesta obișnuia să practice presiuni, trafic de influență dar și delapidări din banii publici. De altfel, primarul din Tuzla a și fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru că împreună cu angajații unei stații PECO obișnuia să delapideze bani, pretextând că aceștia au fost folosiți pentru combustibil. ”Îmi pun întrebarea, un hoț dovedit mai poate să se ocupe de banul public? PSD-ul trebuie să-i retragă sprijinul politic. Și ca să vedeți despre cine vorbim, am să vă spun că la ora aceasta, trei consilieri locali nu au fost validați, făcând ca orice hotărâre dată de CL să fie nelegală. Tot ce s-a votat e lovit de nulitate, acest lucru a fost făcut cu premeditare de primar, urmând hotărâri vădit nelegale, care altfel nu ar fi trecut. Astfel, drumul care leagă aeroportul Tuzla de drumul național, proprietate a aeroportului, a fost trecut în folosința Primăriei Tuzla. Cu bani de la Consiliul Județean, cu știrea lui Nicușor Constantinescu, acest drum a fost asfaltat, făcut lacrimă, din bani publici, pentru ca apoi să fie trecut înapoi la aeroport. S-a urmărit ca banii publici să plătească pentru asfaltarea pe care trebuia s-o facă aeroportul. De ce tac cei de la Prefectură? Îi solicit prefectului să ni se comunice hotărârea și dacă s-a dat aviz de legalitate pe ea.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular