De astăzi încep zilele orașului Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă organizează la mijlocul lunii august de sărbătoarea Sf. Maria, zilele orașului. Evenimentele sunt multiple și diverse, pe parcursul celor trei zile, cetațenii de la cel mai mic la cel mai mare au parte de concursuri cu premii, jocuri distractive, parade cu costume de carnaval, expoziții culinare și multă, multă muzică pentru toate vârstele și gusturile.
Trei zile de sărbătoare la Cernavodă, trei zile de veselie, bucurie, în care ne dorim să lăsăm deoparte grijile cotidiene și să devenim mai apropiați și mai prietenoși.

Manifestările dedicate orașului Cernavodă vor debuta miercuri, 13.08.2014 cu un turneu local de bowling ce se va desfășura la MGM Club, urmat de un concert susținut de artiști locali. Printre aceștia, de amintit sunt fanfare copiilor Axiopolis, ansamblul folcloric ”Mugurelul”, ansamblul artistic Audeo și soliștii Angela Mogâlă, Maria Zamfir, Axel-Mc, Florea Florentin, Alina Șerban, Delia Marinciu, Bălănică Manuel, Grimișteanu Cătălin, Munteanu Dănuț (Dodo), Miruna Andrei, Mihai Oprea și formația Quatro Music.

Joi, 14.08.2014, în prima parte a zilei, între orele 10 și 14 se desfășoară festivalul de muzică ușoară Axiopolis 2014, ediția a VI, în sala de spectacole a Casei de Cultură ”I.D. Chirescu”, prezentat de Adriana-Adelaida Hoidrag.

Urmează apoi un nou turneu local de bowling, la partenerul sărbătorilor, MGM Club, pentru ca seara să aibă loc Gala Laureaților festivalului în timpul căreia vor avea loc mai multe momente coregrafice de dans modern, contemporan, sportiv sau de societate.

În cadrul aceleiași gale vor avea loc două recitaluri ale unor artiste cunoscute, Andreea Antonescu și Roxana Nemeș.  Pe Andreea Antonescu o știm cu siguranță ca fiind jumătatea brunetă a trupei Andre, din vremurile de glorie ale acestei trupe iar pe Roxana Nemeș, o cunoaștem ca iubita impresarului Radu Groza, o blondă apetisantă care ne încântă privirile destul de frecvent prin talk-showurile nocturne.

Seara de joi se va încheia cu ”Galele muzicii Folk”, aflate la ediția a doua. Vor urca pe scenă trupele Arhaic din Teleorman, Poze cu sunet din Constanța și Grup Folk Antic din Brăila.

Vineri, 15.08.2014 programul manifestărilor va debuta cu Cenaclul literar ”Mircea Eliade” care aniversează 10 ani de la înființare. Cu acest prilej, în holul primăriei va avea loc recenzia, prezentarea cărții ”La Aniversare”, ce cuprinde toate lucrările membrilor cenaclului, ce au obținut rezultate bune și foarte bune la diverse concursuri de literatură din țară. Vor fi prezentate cele mai noi creații ale membrilor. Se vor acorda premii câștigătorilor concursului ”Porni Luceafărul”, ediția a IX-a. Cenaclul va fi condus și prezentat de profesorul Neculai Laza-Bogdanovici. Va urma apoi o expoziție personală de picture a elevei Nițulescu Anamaria Cristina, pentru ca după un nou turneu de bowling să urce pe scenă nume consecrate ale muzicii românești, precum Keo (însoțit de nelipsitul său partener Skizzo Skillz), trupa Like Chocolate și Alexandra Ungureanu & Crush, dar și interpreta de muzică populară Ștefania Rareș și trupa Hangițele. Seara, prezentată de cuplul Mihai Morar & Daniel Buzdugan de la Radio Zu, se va încheia cu un foc de artificii.

Prima zi de weekend începe cu un moment special. De la orele 9.00, familiile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi aniversate, în sala de spectacole a Casei de Cultură.

Seara, după orele 16.00, premianții concursului de bowling își vor primi diplomele, pentru ca apoi, începând cu orele 20.00 să aibă loc un concert în care vor cânta Whats Up, cu al lui binecunoscut ”taxi, du-mă unde vrei”, Matteo, Andreea Bălan, dar și Ionuț și Doinița Dolănescu. Și-n această seară, înainte să mergeți la somn, veți avea parte de un superb foc de artificii.

Ultima seară de distracție va fi destinată exclusiv muzicii. Vor cânta pentru cernavodeni Alex Velea, Deep Central, Nicole Cherry dar și Elena Merișoreanu și trupa Sânzienele. Spectacolul, prezentat ca în fiecare seară de Morar și Buzdugan, se va încheia, așa cum v-ați obișnuit, cu un foc de artificii.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular