Garda de Coastă va organiza exerciţii demonstrative pe Marea Neagră de Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august, la nivelul Gărzii de Coastă vor fi organizate exerciţii demonstrative pe Marea Neagră, unul de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi o acţiune de combatere a migraţiei ilegale.

În cadrul festivităţilor organizate cu prilejul sărbătorii Zilei Marinei Române, Garda de Coastă va organiza în data de 15.08.2014, în intervalul orar 09.00 – 12.00, exerciţii demonstrative pe Marea Neagră, la care vor participa două nave de supraveghere şi intervenţie din cadrul Grupului de Nave Constanţa.
Primul exerciţiu va fi unul de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare (S.A.R.), urmat de o acţiune de combatere a migraţiei ilegale pe Marea Neagră, în care va fi interceptată şi ulterior escortată la sediul G.N. Constanţa, o ambarcaţiune cu migranţi.

În data de 12.08.2014, în intervalul orar 18.00 – 21.00, pe faleza din dreptul Cazinoului din Constanţa a fost amenajat un stand de prezentare al Gărzii de Coastă, unde a fost prezentat modul de control al documentelor de călătorie şi modalitatea de supraveghere a frontierei de stat prin intermediul autospecialei cu termoviziune, au fost expuse machete ale navelor de patrulare şi supraveghere a frontierei maritime, au avut loc demonstraţii de autoapărare executate de luptătorii Compartimentului Sprijin Operativ al S.T.P.F. Constanţa şi au fost prezentate arme aflate în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.
Poliţiştii de frontieră au prezentat numeroşilor turişti, dar şi constănţenilor, principalele atribuţii ale Gărzii de Coastă, specificul misiunilor pe Marea Neagră şi în zona de competenţă la frontiera de uscat, oferind spre documentare pliante. Celor mai mici vizitatori le-au fost oferite suveniruri, constând în pixuri şi brelocuri.

Amintim că în data de 09.08.2014, în intervalul orar 09.00 – 17.00, la sediul Grupului de Nave Constanţa, situat în Dana 0 a Portului Militar, au putut fi vizitate nave ale Gărzii de Coastă, printre care MAI 1105 – nava amiral a Poliţiei de Frontieră Române şi nava de intervenţie rapidă MAI 2111 – proiect Shaldag MK4.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular