Chiru dixit: NU traseismului

Senatorul Christian Gigi Chiru, co-preşedintele al Alianţei Creştin-Liberale Constanţa, îi sfătuieşte pe primari să nu se lase vrăjiţi de promisiunile PSD şi de ordonanţa privind migraţia politică şi să nu cadă într-o capcană care i-ar putea lăsa fără mandat.
Alianţa Creştin-Liberală condamnă ferm Ordonanţa ”Primari luaţi prizonieri”, o atacă pe toate căile legale şi consideră că este un atac la adresa democraţiei şi un pas făcut de PSD spre fraudarea alegerilor prezidenţiale. „Ordonanţa este o nouă dovadă că PSD continuă şi accentuează practicile nedemocratice de dinainte de 2004. Ponta demonstrează că este capabil de orice abuz şi de dărâmarea valorilor democraţiei şi sfidează importanţa votului cetăţenilor. Aşa cum a suspendat prevederile anti-migraţie pentru 45 de zile, ne putem aştepta ca într-o zi să suspende şi Codul Penal pentru 45 de zile. În 2006, prin consens, s-a legiferat stabilitatea politică, iar în 2014, Victor Ponta reinstituie traseismul politic. Victor Ponta încalcă regulile democratice exact înainte de alegeri, încercând să ajungă preşedinte al României prin suspendarea statului de drept pe o perioadă de 45 de zile”, a explicat senatorul Christian Gigi Chiru.
Acesta a mai precizat că prelungirea de la 10 la 45 de zile a perioadei în care aleşii locali îşi pot schimba opţiunile politice, indică în mod explicit faptul că prezidenţiabilul PSD este disperat să îşi asigure susţinerea pentru alegerile din noiembrie, indiferent câte presiuni trebuie să facă asupra aleşilor locali pentru acest lucru. „De asemenea, vom evita ca în rândurile ACL să se înscrie vreun ales local migrator, beneficiar al acestei ordonanţe ruşinoase a guvernului Ponta. La momentul de faţă, ACL apelează la toate procedurile legale pentru a împiedica aplicarea acestei OUG. Mai mult, primarii trebuie să fie foarte atenţi să nu creadă în toate promisiunile mincinoase ale Partidului Social Democrat. Odată invalidată Ordonanţa, traseiştii îşi vor pierde mandatele. Singurii care vor avea de suferit veţi fi dumneavoastră, domnilor primari și consilieri, dar mai ales locuitorii localităţilor pe care le conduceţi. Aţi fost aleşi ca reprezentanţi ai unui partid, iar nestatornicia vă poate consta chiar mandatul”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru, co-preşedintele al Alianţei Creştin Liberale Constanţa.
Reamintim că ACL a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această Ordonanţă mincinoasă şi manipulatoare. De asemenea, liderii grupurilor parlamentare ale ACL din Camera Deputaţilor şi Senat au înaintat o scrisoare ambasadelor statelor UE şi Ambasadei SUA, prin care denunţă intenţia abuzivă şi nedemocratică a Guvernului Ponta de a legalize, pentru o scurtă perioadă, migraţia politică a aleşilor locali.
Mai mult decât atât, parlamentarii ACL au solicitat sprijinul Comisiei de la Veneţia în demersurile întreprinse pentru protejarea sistemului democratic din România. ACL a sesizat Comisia cu privire la acţiunile întreprinse de către PSD în scopul fraudării alegerilor prezidenţiale din acest an şi a cerut sprijin pentru protejarea sistemului democratic din România. ACL a semnalat şi faptul că, urmărind acelaşi obiectiv al fraudării alegerilor prezidenţiale, PSD a modificat recent, tot prin ordonanţă de urgenţă, o lege organică, favorizând, în acest fel, turismul electoral şi votul multiplu.
Ambasada SUA a transmis deja un semnal clar la adresa Guvernului Ponta. „Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA.
Liderul PPE, Joseph Daul, a transmis un mesaj împotriva intenţiei Guvernului Ponta. “Sunt îngrijorat de recentul anunţ al Guvernului (român) privind posibila modificare a legii privind aleşii locali. Modificarea unei legi prin ordonanţă de urgenţă în perioada alegerilor este nepotrivită, din punct de vedere politic”, a precizat Joseph Daul.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular