Două autoturisme reținute la vama Negru Vodă. Vezi aici de ce

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturism Audi A4 căutat în din Spania, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii, căutat în vederea confiscării de autorităţile din Spania, pe care doi cetăţeni români încercau să-l scoată din ţară.

În data de 01.09.2014, în jurul orei 08.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C. TIBERIU, în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Jeep cu o remorcă tip platformă, pe care era transportat un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii.
Verificările au scos la iveală faptul că autorismul marca Audi A4 figurează ca fiind căutat în vederera confiscării de către autorităţile din Spania.
Pasagerul din dreapta, cetăţeanul român G. BOGDAN, de 35 ani, domiciliat pe raza judeţului Bacău, a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul Audi A4 i-a fost încredinţat de către o cunoştinţă din România pentru a-l transporta în R. Bulgaria, cu scopul de a-l înmatricula, fără a cunoaşte faptul că acesta este căutat în vederea confiscării.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. 1 din Codul Penal.

Autoturism Alfa Romeo cu certificat de înmatriculare fals descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară cu un certificat de înmatriculare falsificat.

În data de 01.09.2014, în jurul orei 09.40, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N. MIHAIL, în vârstă de 43 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Mercedes cu o remorcă tip platformă, pe care era transportat un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului de pe platformă prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că autorismul transportat pe platformă aparţine cetăţeanului român M. IULIAN, în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Brăila.
Proprietarul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna ianuarie 2014, în urma unui schimb de autovehicule, fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular