Vîntu rămâne fără prieteni. A fugit și Cătălin Chelu !

În “caracatița” conexiunilor lui Sorin Ovidiu Vîntu omul de afaceri Chelu Cătălin merită subliniat cu două linii, dacă se reține că la data de 19 noiembrie 2010 acesta a fost prins în flagrant de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în timp ce încerca să-i ofere 1 MILION de euro drept mită secretarului de stat din Ministerul Administrației și Internelor, Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru pe numele afaceristului la unități din Parchet, printre care și DIICOT.

Dosarul “Mită la Interne” în care Chelu Cătălin a fost condamnat luni, 8 septembrie la 6 ani pentru dare de mită, alături de afaceriștii Ştefan Badea – Niţache, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu a fost trimis în judecată la finalul lui 2010, investigațiile fiind demarate după autodenunțul chestorului Dan Valentin Fătuloiu și a fiului său.

Cătălin Chelu “săgeata” lui Sorin Ovidiu Vîntu

Desigur, în vâltoarea evenimentelor, opinia publică n-a avut timpul necesar pentru a analiza relațiile dintre afaceristul Chelu Cătălin, Ministerul de Interne și Sorin Ovidiu Vîntu, iar emisiunile de televiziune realizate pe tema scandalului “Mită la Interne” n-au surprins nici măcar 1% din amploarea cazului. Cu toate acestea, procurorii DNA au consemnat în referatul privind arestarea lui Chelu Cătălin că acesta era extrem de îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, cităm: “cu, care este în relații foarte apropiate”. Mai mult decât atât, în dosarul întocmit de procurori se precizează că afaceristul Chelu Cătălin a amânat momentul mituirii lui Dan Valentin Fătuloiu din cauza arestării lui Sorin Ovidiu Vîntu, eveniment petrecut pe data de 9 Septembrie 2010.

Legat de relația sa cu afaceristul Chelu Cătălin, Sorin Ovidiu Vîntu a explicat, cităm: “este foarte posibil ca afacerile noastre să se fi intersectat”. În completarea acestui tablou adăugăm și concluziile ziaristului Dan Badea. Acesta a susținut că afaceristul Chelu Cătălin a fost utilizat de multe ori pe post de “săgeată” de către Sorin Ovidiu Vîntu pentru afacerile de pe Piața de Capital.

La mai bine de doi ani de la aceste evenimente, pe 8 Ianuarie 2012, în cadrul unei emisiuni la postul tv Realitatea, ziaristul Alecu Racoviceanu a afirmat că declanșarea scandalului în care a fost implicat Dan Valentin Fătuloiu a avut la bază protestul făcut de polițiști în fața Palatului Cotroceni din 24 septembrie 2010. Manifestația respectivă a vizat cel puțin la nivel public, poziția politică a președintelui Traian Băsescu, activate fiind de măsurile de austeritate adoptate de guvernul condus de Emil Boc. Ziaristul Racoviceanu a susținut că prin intermediul lui Fătuloiu s-a încercat schimbarea unor șefi de inspectorate de poliție care au permis anumitor subordonați să participe la mitingul organizat împotriva președintelui Traian Băsescu. Și astfel s-a conturat ipoteza unei afaceri pur politice la cel mai înalt nivel.

Cătălin Chelu un afacerist de Top 500

În ediția din anul 2008 a almanahului “500 Miliardari” publicată de Adevărul, averea afaceristului Chelu Cătălin era estimată la 180 – 185 de milioane de euro. Chelu își justifică numeroasele achiziții spunând că în copilărie a fost sărac. Absolvent al facultății de chimie alimentară din Galați, afaceristul Chelu Cătălin pare la prima vedere un om destul de modest. Nu pune preț pe haine sau pe mașini de ultimă generație fiind destul de discret. La nivelul anului 2008 acesta deținea pachetul majoritar la societăți celebre precum FAVIL Râmnicu Vâlcea, CCC Blue Telecom, Galgros Galați, SPIT Bucovina sau UPSS Botoșani fiind totodată membru în Consiliulul de Administrație la SIF Moldova.

A vrut să fie șef la SIF Muntenia

Cătălin Chelu a candidat de altfel și la funcția de administrator al SIF Muntenia, pe locul lăsat liber de Dana Barb, sora fostului premier Adrian Năstase. La momentul respectiv, contracandidații lui Chelu au fost omul de afaceri Beno Lobel – investitor pe piața imobiliară, și afaceristul Burlacu Gabriel, care a și câștigat alegerile.

Cătălin Chelu se înscrie pe lista fugarilor

După patru ani de judecată afaceristul Cătălin Chelu a fost condamnat de magistrații Curții de Apel București la 6 ani cu executare. După pronunțarea sentinței polițiștii gălățeni n-au reușit însă să-l găsească pe Chelu la domiciliu, acesta fiind dat în final în urmărire națională.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular