Doi pescari salvați de poliția de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pe lacul Sinoe pentru salvarea a doi pescari români, aflaţi pe o barcă în derivă.

În data de 07.10.2014, în jurul orei 23.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au primit o solicitare telefonică, din partea dispeceratului I.S.U. Tulcea, pentru a interveni pe lacul Sinoe pentru salvarea a două persoane aflate pe o barcă în derivă.
Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat cu o ambarcaţiune rapidă tip Rodman, care s-a deplasat la locul indicat, unde au observat o barcă din lemn tip lotcă care plutea în derivă, având două persoane de sex masculin la bord.
Bărbaţii în cauză au declarat că desfăşurau activităţi de pescuit sportiv pe lac şi au fost surprinşi de vântul puternic, care nu le-a mai permis să întoarcă barca la mal.
În tentativa de a ajunge la mal, unuia dintre pescari i s-a rupt o vâslă, moment în care s-au speriat şi au cerut ajutor prin SNUAU 112.
Poliţiştii de frontieră au preluat cele două persoane la bordul ambarcaţiunii şi le-au transportat în siguranţă la mal.
Cei doi bărbaţi, O. STELIAN în vârstă de 68 ani şi T. MARIN de 54 ani, domiciliaţi în Constanţa, nu au necesitat asistenţă medicală de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular