Să vă fie rușine, domnule Strutinsky!

Domnule Sorin Strutinsky, am citit răspunsul dumneavoastră pentru Agenția Națională de Integritate, pe care l-ați oferit în cursul zilei de ieri opiniei  publice. Dat fiind faptul că tupeul și ipocrizia cu care ați răspuns mă revoltă, simt nevoia să vă spun câteva lucruri, la rândul meu.

1)      Spuneți că SOTI CABLE este una dintre cele mai vechi  televiziuni din țară și că mii de jurnaliști, chiar nume celebre astăzi au trecut prin studiourile Neptun Tv.  Vă întreb, domnule Strutinsky, din 1993 și până acum, câți opozanți ai dumneavoastră și ai prietenilor dumneavoastră au trecut prin acea televiziune, despre care aveți tupeul să afirmați că a funcționat în ”beneficiul telespectatorilor” pentru care se străduiește de fapt să supraviețuiască, plătind taxe și salarii? Niciunul, stimate domn, pentru că singurul beneficiu urmărit a fost ca această televiziune să promoveze și să prezinte activitatea dumneavoastră și a prietenilor Constantinescu și Mazăre, întotdeauna la superlativ, niciodată la modul realist al lucrurilor. Spuneți că plătiți salarii pentru 200 de jurnaliști. Vă spun, domnule Strutinsky, că nu-s nici 200 și nici așa de bine plătiți precum afirmați.

2)      Spuneți că Radu Mazăre a ieșit din acționariatul Soti Cable Neptun SRL. Praf în ochi, domnule Strutinsky, pentru că în realitate, Radu Mazăre este în continuare asociatul dumneavoastră în mai multe firme, acesta fiind de fapt conflictul de interese real. Praf în ochi, domnule Strutinsky, pentru că noi, constănțenii, știm cum stau lucrurile. Prietenia și parteneriatul în afaceri, dintre dumneavoastră și Radu Mazăre, sunt de notorietate în acest oraș. Dincolo de problemele legale, domnule, aveți o gravă problemă morală. Am apreciat că, timp de ani de zile, ați tăcut, considerând că bunul simț v-a determinat să procedați așa. Văd însă că bunul simț v-a părăsit și vă permiteți să arătați obrazul, să pozați în victimă. Nu ne credeți proști, domnule Strutinsky!

3)      Spuneți că nu ați câștigat bani din Tv Neptun, pentru că nu s-au distribuit dividende. Din nou, cât de proști ne credeți, domnule Strutinsky? Eu, personal, pot să vă dau exemple de contracte de consultanță pe care televiziunea despre care faceți vorbire le-a încheiat cu alți ”prieteni” de-ai dumneavoastră, pe sume mari de bani. Nu e nevoie de dividende ca să faci bani, cu o firmă, domnule Strutinsky, știm asta. În plus, revin și vă aduc aminte, chiar dacă interesul n-ar fi fost unul patrimonial, unul de a face bani cu această televiziune, TV Neptun a înghițit milioane de euro din banii publici, cu unicul scop de a promova și a face campanie prietenilor dumneavoastră din politică.

4)      Ați înșiruit o serie de elucubrații cum că oamenii de afaceri cinstiți și onești sunt chinuiți de către instituțiile statului. Domnule Strutinsky, chiar nu vă e rușine? Ani de zile, înainte ca fenomenul numit ONLINE să se dezvolte, ați cenzurat, prin distribuția pe care o controlați în Constanța, dreptul la apariția pe piață a mai multor ziare. Prietenii dumneavoastră au scos ziariști din sediile în care își desfășurau activitatea, cu forța și i-au lăsat pe străzi. Orice ziar avea curajul să vă critice,risca să nu fie distribuit în oraș. Să vă aduc aminte că prietenul Nicușor Constantinescu transmitea faxuri la primăriile din județul Constanța, pentru a le cere imperios să încheie orice colaborare cu un ziar care publica afacerile în care dumneavoastră și ”prietenii” erați implicați? Ăsta este omul de afaceri care sunteți dumneavoastră. Și faptul că vă numiți așa, este o rușine pentru omul de afaceri constănțean, care se chinuie cu adevărat să răzbată printre sutele de controale de la Primăria care pe dumneavoastră v-a sprijinit și v-a făcut un om bogat. Dumneavoastră nu sunteți un om de afaceri, domnule Strutinsky, reveniți cu picioarele pe pământ. Sunteți doar un interpus, pe care niște băieți deștepți l-au folosit pentru a cheltui banul public din Constanța.

5)      Ultima și preferata mea, este afirmația dumneavoastră: ”vreți să nu ne mai găsiți în țară la ultimul control”. Domnule Sorin Strutinsky, un telefon către prietenul Nicușor Constantinescu ar trebui să vă lămurească exact cum stau lucrurile într-o asemenea situație.

Poate că, domnule Strutinsky, prea multă lume din Constanța, v-a gratulat cu sintagma de ”eminență cenușie” din spatele cuplului Mazăre/Constantinescu. Eu unul, când mă gândesc la dumneavoastră, văd un domn care în ciuda unor milioane de euro de care a beneficiat, fără prea mult efort, a reușit mai mult să falimenteze firme decât să producă ”plusvaloarea” despre care aduceți aminte. Pentru mine, domnule Strutinsky, sunteți de fapt acel băiat, despre care colegii de institut povestesc că l-au rugat să le facă o poză și le-a ieșit poza invers. Acel băiat pe care colegii îl apelau ”Strugurinsky”, știți dumneavoastră mai bine de ce, așa că vă rog, renunțați la tupeul de a arăta obrazul cuiva și reveniți acolo, în anonimatul în care ați stat până de curând.

Dorian Hapurnea

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular