Gigi Chiru: ”Îmi propun să fiu un parlamentar mai eficient”

În cei doi ani în Parlament, senatorul Christian Gigi Chiru a avut ca unică preocupare binele constănţenilor şi al judeţului Constanţa. Fiind la primul mandat, parlamentarul constănţean şi-a îndreptat întreaga activitate către constănţeni, în încercarea de a le identifica şi rezolva problemele.

În cei doi ani de mandat, senatorul Christian Gigi Chiru, a fost printre iniţiatorii a 24 de iniţiative legislative printre care, în 2014, propunerea legislativă privind înfiinţarea, organizarea şi furnizarea de servicii mass-media audiovizuale, propunere legislativă pentru modificarea Art.10 pct.2 5 din Legea nr.152//1998, republicată, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, astfel cum a fost modificată prin O.G. nr. 6/2014, proiect de lege pentru modificarea Legii 215 din 2001 a administraţiei publice locale, republicată în Monitorul Oficial al României, proiect de lege pentru modificarea Legii 393 din 2004 privind Statutul aleşilor locali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.912 din 7 octombrie 2004 sau propunere legislativă pentru completarea Legii nr.67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, parlamentarul constănţean a semnat 16 declaraţii politice, dintre care opt numai în anul abia încheiat: „Lansarea lui Pontaşescu, atac la democraţie”, „Depunerea certificatului medical înainte de alegeri – o urgenţă”, „Mazăre şi PSD au încălcat legea pentru a pune mâna pe Port”, „Başibuzucul lui Mazăre împarte frăţeşte ciolanul în judeţul Constanţa”, „PSD Constanţa face afaceri cu sănătatea” şi „Portul Constanţa – miză electorală pentru PSD Constanţa”. Mai mult decât atât, senatorul Chiru a trimis miniştrilor 13 întrebări (în 2014: Titularul unui drept de proprietate asupra pachetului de acțiuni în cadrul CNAPMC Constanța; Desființarea Judecătoriei Hârșova, județul Constanța și a Judecătoriei Măcin, județul Tulcea; Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța; Măsurile luate în privința exploatării gazelor de șist după recomandarea Comisiei pentru Industrie, cercetare și energie din Parlamentul European) şi 22 interpelări (Revizia anuală CET Constanţa; Încredinţarea serviciului de interes economic general către SC Regional Air Services SRL – Aeroport Tuzla; Salarizarea personalului didactic; Plata dividendelor de la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa către Primăria Constanţa; Salarizarea personalului didactic şi didactic auxiliar; Continuarea reformei curriculumului transdisciplinar; Fondurile destinate realizării obiectivului de investiţii “Mamaia Teleschi – Realizarea unei instalaţii de agrement nautic pe Lacul Siutghiol”; Fondurile acordate de Guvern judeţului Constanţa în anul 2014). Senatorul Christian Gigi Chiru a luat cuvântul în plen de 31 de ori şi a fost printre semnatarii, alături de alţi deputaţi şi senatori aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal și ale Grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat Liberal, ai moţiunii Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”.

În cei doi ani de activitate parlamentară au venit în audiențe la cabinetul senatorial peste 700 de constănțenii cu diverse probleme și nevoi. Temele principale consemnate de echipa senatorului sunt: retocedări, pensii, locuri de muncă, ajutoare sociale și medicale.

„Pot spune că experienţa celor doi ani în Parlament m-a ajutat să cunosc mai bine problemele judeţului și municipiul Constanţa şi ale locuitorilor săi. Am fost trimis în Senat de constănţeni şi toată munca pe care o depun acolo este pentru ei. Au fost doi ani buni, fructuoşi, iar intenţia mea este ca de acum înainte să continui munca în folosul constănţeanului. Ca şi anul trecut, îmi propun să fiu un parlamentar mai eficient, mai critic şi mai consecvent decât am fost până acum”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, co-preşedintele PNL Constanţa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular