Constanța Ia Atitudine: ”Trăim într-un oraș prizonier intereselor lui Radu Mazăre”

Asociația Constanța Ia Atitudine (ACIA) atrage atenția că orașul Constanța a devenit un oraș prizonier intereselor lui Radu Mazăre și apropiaților săi.

”Recent am aflat din presă, nu de la autoritățile locale, că Primăria va plăti aproape 8,5 milioane de lei pentru paza insituției pentru următorii ani. Desigur, banii se duc spre o firmă de casă a administrației, Conpress Holding SRL. Ciudate sunt două lucruri: faptul că suma este de peste patru ori mai mare decât cea din contractul precedent și că la licitație nu s-a prezentat nicio altă societate”, spune Andrei Popescu, președintele ACIA.

Reprezentanții ACIA atrag atenția că multe dintre licitațiile organizate de Primăria Constanța sunt câștigate de firme apropiațe lui Radu Mazăre și echipei sale. De altfel, unele dintre aceste contracte sunt și în atenția insituțiilor competente ale statului.

Pe de altă parte, conducerea ACIA subliniază lipsa totală de transparență a primăriei în ceea ce privește cheltuielile pe care le efectuează din bani publici. ”Acest contract a fost semnat în noiembrie 2014, dar s-a aflat despre el de-abia acum, din presă. Noi, cei de la ACIA, am adresat o interpelare, bazată pe prevederile Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin care am cerut să ni se spună pe ce s-au cheltuit sumele cuprinse în categoria ”cheltuieli suplimentare” din bugetul pe anul 2014. Deși termenul legal a trecut de mult, nu am primit răspuns la solicitarea noastră. Întrebăm public de ce funcționarii Primăriei preferă să încalce legea și să răspundă pentru acest lucru decât să facă publice aceste informații? Ce au de ascuns?”, a mai spus Andrei Popescu.

Până când în Constanța nu va exista un mediu concurențial corect, în care licitațiile să nu fie organizate ”cu dedicație”, și până când nu va exista o transparență în cheltuirea banului public, orașul nu se va putea dezvolta și vom fi în continuare prizonierii administrației Mazăre.

ACIA cere încă o dată, pe această cale, ca publicului să îi fie puse la dispoziție toate datele despre cum s-au cheltuit banii constănțenilor în anul 2014.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular