Un bulgar, cu acte false, vroia să ajungă în Germania, via România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei cu R. Bulgaria un cetăţean bulgar, care intenţiona să ajungă în Germania, folosindu-se de un document de identitate fals.

În data de 20.01.2015, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au interceptat în apropierea frontierei o persoană se sex masculin care se deplasa pe jos dinspre R. Bulgaria.
Deoarece bărbatul nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.
Persoana în cauză s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.
Cercetările au stabilit că bărbatul este cetăţean bulgar şi se numeşte R.M. MEHMED, are vârsta de 47 ani şi intenţiona să ajungă ilegal în Germania, deoarece documentele sale de identitate legale erau expirate.
Din declaraţiile bărbatului în cauză a mai rezultat faptul că acesta şi-a procurat cartea de identitate falsificată din Sofia, de la un alt cetăţean bulgar, în schimbul sumei de 100 de Leva.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului bulgar actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin.1, art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
În cursul zilei de 21.01.2015 cetăţeanul bulgar a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular