Fotoreportaj. Comparație între secțiile de pediatrie din Madrid și Constanța

De cel puțin șase luni de zile ne luptăm pentru a schimba soarta mizeră a secției de pediatrie din Spitalul Județean Constanța. Acum, când cel puțin la nivel declarativ lucrurile par că se vor schimba, ne-am propus să arătăm autorităților îndrituite cum arată o adevărata secție de pediatrie din Madrid, acolo unde curățenia este literă de lege iar condițiile pot fi descrise doar la superlativ. Poate, studiind aceste poze, oamenii care se vor ocupa de renovarea pediatriei constănțene vor avea o idee legată de direcția în care trebuie să se îndrepte.

Fotografiile sunt făcute în urmă cu câteva zile într-un spital public din Madrid. Doamna care ni le-a trimis ne-a povestit câte ceva despre cum a fost primită, atunci când a fost nevoită să se interneze cu fetița ei. ”Se face curățenie de două ori pe zi, până și geamurile de plastic de la pătuț le curățau de mai multe ori pe zi, pentru a asigura igiena necesară. Dacă nu-ți plac pijamalele sau prosoapele poți cere altele, nu se supăra nimeni. Biberoanele vin sterilizate în pungi, la fel și tetinele. Nu se pune problema de atenții către personalul medical sau asistente, se simt foarte jigniți dacă încerci așa ceva. Există camere cu un pat și cu două paturi. Lângă paturile copiilor sunt paturi speciale pentru mămici, sau uneori fotolii speciale care se întind.”

Comparativ, starea secției de pediatrie din Constanța te lasă fără respirație. Pozele, pe care vi le prezentăm în exclusivitate, sunt făcute în perioada noiembrie-decembrie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular