Deputatul Mihai Tararache a cerut lămuriri legat de soarta pediatriei constănțene

Deputatul constanțean Mihai Tararache a susținut,în plenul Camerei Deputaților, o interpelare referitoare la situația dramatică în care se află secția de pediatrie a spitalului județean Constanța. Deputatul independent a cerut ministrului sănătății să ia cele mai dure măsuri în privința managementului spitalului, până la demiteri, dar și remedierea deficiențelor existente în spital, care sunt din cele mai grave. Redăm, în întregime, interpelarea deputatului constănțean. 

Domnule ministru,

Stimați colegi,

Așa cum bine știți, spitalul județean Constanța, de când a fost preluat de către CJC, a fost protagonistul a numeroase scandaluri, generate de  incompetența și jaful importat de la instituția căreia i se subordonează. Cel mai recent este cel de la secția de pediatrie, unde foarte multe mămici au semnalizat condițiile insalubre, aproape inumane în care sunt tratați copii în aceasta secție. Mărturiile multora dintre ele au cutremurat întreg orașul, toate acestea reprezentând realitatea sumbră în care se află spitalul și modul cum este administrat. Când vorbim despre actul medical, vorbim despre viața oamenilor, care trebuie să primeze. Când actul medical și managementul sunt expresia indolenței și incompetenței, acestea pot fi catalogate, fără echivoc, drept crime. Cu viața oamenilor nu ne putem juca!!

Acuzațiile la adresa managementului SCJU Constanța sunt multiple, mărturiile oamenilor, asemenea. Am primit numeroase plângeri în ceea ce privește spitalul, secția de pediatrie, condițiile și practica actului medical de acolo. De la epidemia de enterocolită reclamată, la puricii care pot fi contactați de către copii, la alte boli contactate în spital, la indolența personalului medical atunci când nu primesc șpagă, la condițiile insalubre ale camerelor și ale toaletelor, toate aceste aspecte sunt reclamate de mămicile, nu puține, care pur și simplu au fost șocate și oripilate de condițiile în care copii lor sunt tratați. Managementul spitalului a dat vina, ca de obicei, pe fondurile insuficiente alocate.

De aceea, domnule ministru, vă întreb:

Ați fost informat, de către conducerea SJCU Constanța, care este suma necesară reabilitării secției de pediatrie?

Daca da, când veți aloca aceasta sumă/ ce sumă veți aloca?

Domnule ministru, în calitate de deputat de Constanța, vă solicit sa trimiteți corpul de control al ministerului la SJCU pentru a identifica și remedia gravele deficiente cu care se confruntă spitalul, pentru că problemele nu sunt numai la această secție, și să luați măsurile ce se impun, chiar și demiteri, pentru că nu ne putem juca cu viața oamenilor la nesfârșit.

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,

Deputat de Constanța,

Mihai Tararache

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular