Valentin Vrabie, ”ajutat” să piardă concursul OameniDeValoare.ro. Cum a fost furat sistematic primarul din Peștera

Unii dintre noi ne aducem aminte de Ceaușescu. De megalomania care-l caracteriza, în toate acțiunile sale. De modul în care fostul dictator și soția lui și-au asumat titluri și distincții pe care nu le meritau. Băieții deștepți din actuala administrație a Constanței nu sunt departe de acest stil de viață. Cineva ne povestea, de curând, că nu există o cameră, în care Nicușor Constantinescu să intre, fără ca vreun domn  slugarnic să nu îndepărteze vreo scamă imaginară de pe costumul președintelui CJC. Cam așa s-a născut și concursul OameniDeValoare.ro, din dorința acestor băieți care conduc administrația constănțeană de a-și da premii între ei, de a arăta publicului cât de valoroși sunt, cât de necesari ne sunt nouă, muritorilor de rând și cum ne fac o favoare pentru că ne conduc destinele.

De vreo 5 ani, rețeta e aceeași. Spitalul privat ISIS, în parteneriat cu Telegraf și Tv Neptun, au înființat site-ul www.oamenidevaloare.ro, acolo unde publicul larg, poate propune și mai apoi vota, oamenii de valoare din diferite domenii de activitate. Și tot de cinci ani, câștigătorii au fost mai mereu aceiași, proveniți din sfera de influență a administrației Mazăre/Constantinescu. După primii ani, totul devenise atât de ridicol, încât organizatorii s-au văzut nevoiți să introducă o nouă regulă, interzicând câștigătorilor să mai participe și în următorul an, pentru a spori și altor ”valoroși”, șansele de câștig.

Și tocmai în acest context, primarul din Peștera, Valentin Vrabie, s-a decis să-și fructifice popularitatea, câștigată vizibil în ultimii ani prin rezultatele obținute pe bani puțini în comuna sa și să se înscrie la concurs, la categoria Administrație. Și tocmai pentru că ni s-a părut puțin plauzibil ca oponentul cel mai de seamă al administrației Mazăre/Constantinescu să urce pe scena pregătită tocmai pentru aceștia, am urmărit desfășurarea concursului, zilnic, pentru a ne lămuri de corectitudinea votului. Așa cum ne-am așteptat, atunci când Valentin Vrabie a luat avânt în clasament, detașându-se la câteva sute de voturi, cineva a intervenit pentru a schimba lucrurile, pentru că nu-i așa, ar fi fost incredibil ca o sală întreagă să-l declare omul de valoare al județului pe principalul oponent al lui Nicușor Constantinescu, tocmai pe banii și resursele acestuia.

Haideți să vedem, așadar, cum s-a desfășurat concursul până acum, pas cu pas, pentru a înțelege de ce Valentin Vrabie nu va fi premiat, în direct la Tv Neptun, drept cel mai valoros om al administrației constănțene.

Încă de la startul votului, din data de 6 ianuarie, Valentin Vrabie s-a cocoțat în capul listei candidaților de la categoria Administrație,fiind urmat pe locul doi, la o distanță semnificativă, de primarul comunei Ovidiu, George Scupra. Pe locul trei, la mare distanță s-a situat la început doamna Ana Crăciun, șefa stării civile din Constanța, care părea să fie un outsider fără pretenții la primul loc. Valentin Vrabie a început așadar concursul cu 353 de voturi primite în primele 3 zile, în timp ce Ana Crăciun, funcționara pe care se pare că organizatorii o vor câștigătoare în acest an, primise doar 99. Lucrurile au continuat în felul acesta până undeva pe la jumătatea lunii ianuarie, atunci când susținătorii lui Valentin Vrabie au început să se plângă că voturile nu le sunt înregistrate, în timp ce, orice ochi avizat vedea că în dreptul Anei Crăciun, mai ales în timpul nopții, începeau să se așeze pachete mari de 50-100 de voturi, pentru a recupera încet și sigur distanța față de primul loc. Și pentru că nici măcar asta nu ajuta la recuperarea distanței mari dintre cei doi, în mai multe rânduri, am constatat uimiți că Valentin Vrabie avea mai puține voturi decât în ziua precedentă, lucru vizibil din pozele pe care le punem la dispoziție.

descărcare (1)

Trebuie așadar să ne închipuim că, brusc, după mai multe săptămâni, susținătorii Anei Crăciun s-au trezit la viață și au început să voteze masiv, mai ales noaptea, în timp ce susținătorii primarului Valentin Vrabie, care a promovat intens acest concurs pe facebook, au adormit tun, uitând să mai voteze. Din nefericire, dincolo de voturile pe care le-am pozat aproape zilnic, intuind această situație, ceea ce arată cel mai clar modul trucat de desfășurare al votului, sunt like-urile din dreptul fiecărui concurent, like-uri care vin printr-un plugin, direct de pe Facebook și care nu pot fi ”aranjate”. Dacă Valentin Vrabie are deja peste 1700 de like-uri, în concursul Oamenidevaloare.ro, șefa Stării Civile are doar 200, situație care arată fără putință de tăgadă cine este personajul votat în acest concurs și cine e cel ”ajutat” să câștige. Orice cunoscător al IT-ului știe că, în ciuda restricțiilor, cu puțin efort, poți ”aranja” 100 de voturi pe noapte, dar NU poți truca Like-urile, pentru că ar trebui în acest sens să ”heckărești” serverul Facebook.

Ana Crăciun primește noaptea 46 de voturi. Valentin Vrabie doar 4.
Ana Crăciun primește noaptea 46 de voturi. Valentin Vrabie doar 4.

În acest fel, cu o rețetă bine stabilită, doamna Ana Crăciun, mai puțin cunoscută publicului, a reușit prin multe nopți pline de voturi să vină de pe poziția a treia direct pe primul loc al clasamentului, reușind să ajungă la peste 100 de voturi în fața lui Valentin Vrabie, care, culmea, a promovat agresiv acest concurs pe facebook, spre deosebire de contracandidata lui, care nu se promovează deloc, bazându-se doar pe voturile cunoscuților. Poate ne-am fi lăsat păcăliți, dacă cele 1700 de like-uri din dreptul primarului Vrabie n-ar arăta foarte clar cine este personajul cel mai votat din concurs.

În 11.01.2015, Valentin Vrabie a pierdut din senin  9 voturi. Ana Crăciun a primit 18. E doar unul din multele exemple.
În 11.01.2015, Valentin Vrabie a pierdut din senin 9 voturi. Ana Crăciun a primit 18. E doar unul din multele exemple.

Există sute de dovezi pentru a arăta modul defectuos în care se desfășoară acest concurs de casă al actualei puteri din administrația constănțeană, dar am lungi povestea inutil și plictisitor. Un lucru e cert, în lumea PSD-iștilor constănțeni, spiritul de castă se respectă la sânge. Indiferent că vorbim de sute de milioane de euro alocați primarilor obedienți (niciodată la Peștera, evident) sau că vorbim despre un amărât de concurs, în  care oamenii de valoare premiați nu trebuie să fie niciodată din tabăra opoziției.

 

Similar Articles

Comments

  1. Confirm ca sistemul e dubios. Anul trecut la categoria dezvoltarea societatii eram favoriti eu si Cristian Tanase. Cristian Tanase a renuntat ulterior pe motivul ca nu poate castiga din cauza sistemului. Carmen Lungu era pe locul 3 cu foarte putine voturi. In ultimele zile (cam ultimele 10) numarul voturilor lui Carmen Lungu au crescut foarte mult. Nu o acuz de nimic pentru ca este foarte posibil sa nu aiba nici cea mai mica idee despre chestia asta. Avand cunostiinte in informatica, pot confirma ca numarul de voturi se poate umfla foarte usor prin sistemul bazelor de date.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular