Mihai Tararache sare în ajutorul steliștilor

Deputatul constănțean, Mihai Tararache a sărit în ajutorul suporterilor steliști, cerând prin intermediul unei interpelări, lămuriri legate de situația mărcii și a palmaresului clubului. Redăm această interpelare, integral, așa cum ne-a fost trimisă prin intermediul unui comunicat de presă.

Domnule ministru, Stimați colegi,

Asa cum bine stim, avem parte astazi de o intreaga tevatura legata de marca Steaua si folosirea ei, asta de cand instantele au admis ca marca Steaua apartine clubului sportiv al armatei. Pe de alta parte, ce nu realizeaza cei care astazi negociaza, strainii ar spune ca la piata, pe mine ma doare sa spun asta, este faptul ca Steaua apartine milioanelor de fani ai ei, care sunt adevaratii actionari ai acestei echipe, chiar daca doar cu sufletul, pentru ca fara ei echipa Steaua, marca Steaua, nu ar exista. Steaua nu poate fi a unei persoane fizice, asa cum nu poate fi a ministerului, prin CSA, asa cum era in vremuri demult apuse. Steaua este un simbol national al Romaniei, nicidecum un obiect pentru care se poate negocia. Chiar nu putem renunta la vechile metehne, chiar nu ne dam seama ca ne batem joc de valorile noastre, de simbolurile noastre nationale? Oriunde te duci in lume, esti intrebat de Steaua, nu de vreun om de afaceri sau de vreun ministru, esti intrebat de Steaua pentru ca este una din putinele echipe romanesti de fotbal care ne-au adus atatea bucurii si care a facut cunoscut numele Romaniei peste granite. Eu fiind stelist, pot fi considerat a fi subiectiv, dar afirm cu toata convingerea si credinta ca astazi, in toata istoria forbalului romanesc, Steaua este cea mai mare echipa de club si cea care a avut cele mai multe rezultate, pentru care ne mandrim. Cum putem sa ne batem joc de un simbol, de o echipa cu care ne mandrim cu totii, de o echipa la care sufletul si gandul a milioane de fani este in fiecare zi. Ce negociati domnilor?? Cum puteti negocia un simbol al Romaniei, ce apartine romanilor si exclusiv lor?? Prea mult ne-am batut joc de simbolurile noastre nationale!! Ambitia si orgoliile va rog sa le pastrati pentru obiectele dvs personale, nu pentru ceva ce apartine Romaniei!!! De ce atatea tergiversari, care nu ne fac cinste noua ca tara, de ce atata nepasare fata de acest simbol?

Cand se va termina aceasta mascarada, in care este tarata echipa fanion a Romaniei?!

De aceea domnule ministru, va intreb:

Cand veti da, in folosinta gratuita, asa cum isi doresc milioane de romani, marca istorica clubului FC Steaua Bucuresti?

In incheiere, domnule ministru, va cer, in numele a milioane de romani, care iubesc aceasta echipa, si cred ca o iubiti si dvs, sa interveniti, in cel mai scurt timp, pentru solutionarea acestei situatii rusinoase  pentru noi ca natie, in beneficiul tarii, nu al vreunei persoane,  sau institutii, pentru ca repet, poate aud toti cei implicati si responsabili, Steaua este un simbol national, care nu poate fi terfelit si nu poate face obiectul niciunei negocieri!!!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular