De Ziua Mondială a Apei, RAJA, Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean organizează un concurs de pictură pentru elevii constănțeni

Apa stă la baza existenței, perpetuării și dezvoltării întregii omeniri. Apa este sănătate, este natură, este urbanizare, este industrie, este energie, este mâncare, este egalitate… Apa este viață!

De aceea, data de 22 martie marchează în fiecare an, în calendarul evenimentelor susținute de ONU și însușite de țările lumii, Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită pretutindeni, fiind un mijloc de a atrage atenția opiniei publice asupra necesităţii economisirii apei şi a reducerii poluării şi de a pune în evidenţă rolul şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă, pledând pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce. De altfel, tema de anul acesta este Apa și Dezvoltarea Durabilă, fiind o zi dedicată sărbătoririi apei, o zi în care se distinge, la nivel global, populația care se confruntă cu probleme legate de apa potabilă, o zi de pregătire pentru modul în care va fi gestionată apa în viitor.

Și anul acesta, S.C. RAJA S.A. Constanța sărbătorește ziua de 22 martie împreună cu copiii constănțeni, pe care îi inițiază în tainele apei, dezvăluindu-le cât de importantă este aceasta pentru viață și sănătate, fiind nu doar un drept fundamental al omului, dar și o condiție pentru viitorul omenirii.

În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, S.C. RAJA S.A. împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu Instituția Prefectului, Județul Constanța a organizează, în perioada 02 – 25  martie a.c., ediția a II-a a Concursului de pictură, desen și graficăApa este viață!”. Acesta se adresează tuturor elevilor claselor I-VIII din unitățile de învățământ constănțene, care au astfel posibilitatea de a transpune pe hârtie, viziunea lor față de importanța apei și viitorul acesteia.

Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din fiecare unitate de învățământ participantă până la data de 17 martie 2015, respectând regula de cele mai bune zece desene pentru fiecare unitate de învățământ, desenele fiid transmise prin intermediul profesorilor de specialitate către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

O comisie de jurizare, formată din reprezentanți ai S.C RAJA S.A., ai Instiuției Prefectului, Juedețul Constanța, dar și cei ai corpului didactic din cadrul ISJ Constanța, va evalua toate lucrările primite și va decide câștigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar și calitatea artistică.

Lucrările vor participa în cadrul expoziției Apa este viață!”,găzduită de sala “Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanța, în perioada 21 – 25 martie 2015, deschisă publicului în intervalul orar 10.00 – 16.00. Tot aici, va avea loc și festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câștigătoare, sâmbătă, 21 martie a.c., ora 10.30, elevii fiind recompensați cu premii atractive.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular