Mihai Tararache: ”Domnule Mazăre, victimele suntem noi”

După 15 ani în care orașul Constanța i-a oferit totul in viață,Radu Mazăre, ”marele” voievod, nu mai vrea să ne fie primar… Nicio pagubă, am spune. Vorbim aici de primarul ’’competent’’ care a reușit în 15 ani de administrare a orașului, să-l aducă în starea de azi: un oraș fără perspectivă, cu o economie în cădere liberă. Bărbatul Mazăre, se vaită toată ziua că el nu mai suportă presiunea, deși este o responsabilitate pe care și-a asumat-o de patru ori, de fiecare dată alături de o ploaie de promisiuni, mare parte dintre ele și astăzi neonorate. Vă reamintesc însă că, în realitate, asta a făcut Mazăre dintotdeauna, și-a scuzat nerealizările dând vina pe sistemul care îi e potrivnic și asta face și acum. Dacă înainte justifica starea jalnică a orașului pe care-l administrează prin faptul că partidul său se află în opoziție, astăzi, dupa 3 ani în care partidul său se află la guvernare,  primarul dă vina pe procurorii care îl hăituiesc, nu-l lasă să respire, ceea ce-l împiedică să-și facă treaba competent, la Primăria pe care in ultimii ani a considerat-o un hobby oricum. Sunt deputat de Constanța, dar, așa cum am spus-o de fiecare dată, sunt înainte de orice, constănțean. Un constănțean care constată cum primarul orașului continuă să sfideze regulile bunului simț chiar și în ultimele zile de mandat, menite să-l transforme într-o victimă politică, într-un Robin Hood hăituit zi și noapte, care plătește pentru că a vrut să fure de la bogați și să dea la săraci. Ar fi fost un moment prielnic pentru ca primarul Mazăre să reflecteze la toate greșelile pe care le-a făcut ca edil al Constanței, dar nu, actorul Mazăre își joacă astazi ultimul rol, acela de victimă a represiunii politice.

Nu, domnule Radu Mazăre, nu sunteți o victimă. Victimele suntem noi, constănțenii!

Victimele suntem noi constănțenii, cei care acum 15 ani ne plimbam mândri pe faleza Constanței, admirând Cazinoul, pe care l-ați oferit prietenilor, să-l exploateze ca pe o cârciumă oarecare, până când l-au distrus și l-au lăsat în paragină. Si pentru care nu ați făcut nimic, pasând responsabilitatea de la primărie la ministere, înapoi la primărie și iar la ministere. V-ați batut pur și simplu joc de simbolul Constanței!! Bătrânul Cazinou a servit, domnule primar, încă o dată, ca model, pentru că, de fapt, ceea ce s-a întâmplat cu el, s-a întâmplat cu tot orașul Constanța, pe care l-ați oferit, bucată cu bucată, camarilei dumneavoastră, care l-a exploatat și l-a distrus.

În 2015, domnule primar, ne lăsați mai multe ruine decât avea orașul Constanța când v-a ales în fruntea urbei. Începând cu centrul isoric al orașului, pe care  nici acum nu ați reusit să-l reabilitați complet, în timp ce marile orașe au făcut asta de peste 10 ani, continuând pe marile bulevarde, terminând cu haosul care predomină orașul, toate stau mărturie a greșelii pe care am făcut-o noi toți atunci când v-am crezut capabil să ne administrați orașul.

Victime suntem noi constănțenii care după 15 ani cu dumneavoastră la cârmă, nu ne mai putem bucura de spații verzi, de parcuri aerisite în care să te poți deconecta ci doar de un oraș acoperit de gunoaie, invadat de betoane reci și proiecte rezidențiale construite în cele mai înguste locuri, fără viziune dar cu beneficii financiare imediate pentru camarila dumneavoastră. Un oraș în care monumentele, sunt lăsate, precum Cazinoul, în ruină, pentru că, nu-i așa, monumentele nu aduc beneficii și nu se incadreaza in turismul de prostituție pe care il promovați.

Victime suntem noi, constănțenii care au dorit să investească la ei acasă, doar pentru a afla că mediul de afaceri este confiscat și dedicat camarilei dumneavoastră. De 15 ani, Constanța este un oraș în care administrația nu a știut ce înseamnă să aplici ”politici pentru mediul de afaceri”, un oraș în care șomajul a atins cote alarmante. Când v-ați plimbat ultima dată,pe jos, prin orașul păstorit de dumneavoastră, domnule primar? Ați fi observat că majoritatea spațiilor comerciale sunt goale, că un bulevard întreg, dedicat pe vremuri cumpărăturilor este astăzi gol și părăsit, în frunte cu ceea ce fusese cândva cel mai mare centru commercial din Constanța, magazinul Tomis. Ați fi observat că doar firmele prietenilor dumneavoastră performează, în dauna noastră, a celorlați. Ar fi trebuit doar să vă intereseze, atât. Ar fi trebuit să reduceți taxe, să acordați facilități, sa consultati mediul de afaceri pentru a crea împreună un cadru prielnic pentru investiții. Soluțiile au existat, dar cine să le aplice? Slugile dumneavoastră au fost preocupate să asculte orbește ordinele pe care le dădeați, atunci cand aveați chef să o faceți…

Victime suntem noi, constănțenii pe care ne-ați păcălit că opoziția e cea care nu vă lasă să dezvoltați portul, condus de fapt de oameni impuși de dumneavoastră, în ultimii 3 ani. De ce nu ne spuneți că Portul Constanța este astăzi condus, prin interpuși, de camarila pe care o patronați?  Pierderea acțiunilor pe care orașul le avea la port, acțiuni ale căror dividende nu ați explicat niciodată cum au fost folosite, este dovada clară a incompentenței administrației pe care o conduceți.

De ani de zile plătim cel mai mare preț la gigacalorie din țară, în timp ce presa a relatat în mod repetat că una dintre firmele dumneavoastră deținea recordul datoriilor la RADET. Că directorul acestei instituții, impus de dumneavoastră, a fost condamnat penal pentru fapte de coruptie și totuși ați refuzat până în ultima clipă să-l eliberați din funcție. Ne-ați promis CET-ul și prețuri reduse drastic la căldură, ați avut toată puterea în mână în ultimii ani. Oare tot procurorii sunt de vină?

Victime suntem noi, cei ce suntem forțați să trăiască într-un oraș lipsit de evenimente culturale si sportive. Un oraș în care predomină kitsch-ul și prostul gust și în care teatrele au fost desființate sau, după caz, lăsate să trăiască an de an sub amenințarea falimentului.  Un oraș în care biblioteca județeană se află într-o stare jalnică. Un oras in care echipa fanion de fotbal se zbate în ligile inferioare, din lipsa sprijinului mediului de afaceri, doar pentru că primarului nu-i place acest sport.

Ne-ați promis că veți ridica un spital  care se va învârti după soare. În 2015, domnule primar, Spitalul Județean a devenit subiect de scandal în presa națională, fiind nevoie de fonduri de urgență pentru a repara răul pe care neputința dumneavoastră l-a produs. Pentru că, fiind vorba de un spital, acolo mor oameni, domnule primar. Constănțenii mor cu zile în spitalul pe care dumneavoastră și Nicușor Constantinescu, l-ați lăsat să se dărâme, în timp ce camarila excela în mediul privat al sănătății și în timp ce voi vă căutați tratamentul în țări străine.

Victime suntem noi, constănțenii, fie că este vorba de șoferul care-și distruge mașina prin gropile de pe bulevardele pe care nu le-ați mai asfaltat de ani de zile sau pietonul care-și rupe picioarele prin trotuarele distruse ale orașului.  Să nu mai vorbesc de hingherii de mașini, care așteaptă la pândă să acționeze, exact ca după reguli mafiote. Totul pentru profitul camarilei pe care o patronați.

Victime suntem  noi, constănțenii care am asistat la modul în care ați distrus acest oraș, cărămidă cu cărămidă, așa cum spargi farfuriile în mijlocul unui dans grecesc. Nu, domnule Radu Mazăre, nu sunteți o victimă, sunteți doar cel mai slab primar pe care l-a avut Constanța vreodată, pe care istoria orașului îl va menționa, peste ani, doar la capitolul ”așa nu”! Un bărbat care spune că va demisiona, cândva, așa cum a mai spus-o deja de prea multe ori și care, dacă ar avea într-adevăr un dram de bărbăție în el, ar demisiona chiar azi. Dar asta nu se poate, nu-i așa domnule primar? Pentru că acum, Primăria trebuie lăsată moștenire unei păpuși, unei slugi, cuiva care să asigure menținerea unei tranziții liniștite, perpetuarea regimului toxic care sufocă orașul. Sau de ce nu, pregătirea unei papuși, din opoziție, tot un fiu ascultător și cuminte al regimului. Vă asigur,aici și acum, că planul va eșua  lamentabil, domnule primar. Constanța este a noastra, a constănțenilor și, mult mai devreme decat credeti, ne-o vom lua înapoi!

Mihai Tararache,

Constanțean,

Deputat de Constanța

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular