M10 Constanța cere lămuriri legat de proiectele Consiliului Local

Asociația M10 Constanța solicită tuturor consilierilor municipali din cadrul CLM Constanța, în special celor din opoziție, să ceară lămuriri cu privire la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de luni, 30 martie 2015.

Printre acestea, se numără:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului municipal Constanţa pe anul 2015.

Având în vedere că la ședința anterioară a CLM a fost aprobat bugetul integral pe anul în curs, ar fi interesant de văzut ce capitole din buget se rectifică într-un timp atât de scurt și de ce.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor cheltuieli de reprezentare şi protocol pentru anul 2015.

În condițiile în care primarul municipiului Constanța s-a plâns sistematic de lipsa fondurilor la bugetul local, este important de specificat cuantumul cheltuielilor de reprezentare și protocol, precum și dacă “reprezentarea” se referă la maimuțăreala tipică primarului Radu Mazăre.

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 181/2012 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 68.000.000 lei.

Cu această ocazie, consilierii municipali ar trebui să-l întrebe pe primarul municipiului Constanța care este gradul de îndatorare a bugetului local, pentru cât timp și dacă municipalitatea mai poate accesa împrumuturi interne sau externe din anul 2016. Cu alte cuvinte, dacă Radu Mazăre “a otrăvit fântânile” pentru succesorul său din opoziție.

  1. Proiect de hotărâre privind însuşirea de către Consiliul local al municipiului Constanţa a Raportului de expertiză şi a Punctului de vedere întocmit de expert Beşcucă Dumitru, conform contractului nr. 143559/29.10.2014, reprezentând obiecţiunile la Raportul de expertiză tehnică întocmit de doamna expert tehnic ing. Pintilie Lăcrămioara în dosarul nr. 93/P/2013.

Având în vedere că 93/P/2013 este un dosar penal, acest proiect trebuie votat cu maximum de atenție.

  1. Toate proiectele care vizează dizolvarea voluntară, lichidarea, reorganizarea şi transformarea RADET în societate, conform prevederilor Legii nr. 31/1990, trebuie să aibă ca punct de plecare un audit al activității regiei constănțene, cel puțin de la scumpirea inacceptabilă a gigacaloriei și până în prezent.

Proiectele pe marginea cărora consilierii locali ar trebui să formuleze întrebări, obiecții sau puncte de vedere sunt mai multe. M10 Constanța a selectat doar câteva dintre acestea.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular