Constanta.RO

Ramona Mănescu, impusă la Primăria Constanța de un puternic grup de interese? Se prefigurează un mare blat, marca USL

1

Lupta pentru funcția de primar al municipiului Constanța a părut, pentru o perioadă cel puțin, că se va da între câțiva tineri, mai mult sau mai puțin cunoscuți, crescuți în curțile partidelor de la malul mării. Asta până când, mai întâi ca un zvon, printre jurnaliști și politicieni, apoi ca o certitudine, transferul Ramonei Mănescu în organizația de partid a PNL Constanța, venit evident din dorința doamnei de a candida, a schimbat complet anvergura competiției. Odată cu recenta conferință de presă, în care europarlamentarul Mănescu declara că s-a pus la dispoziția partidului, pentru a intra în sondajul intern care urmează să arate ce șanse are, o gramadă de speculații și întrebări au început să curgă, pentru că, nu-i așa, e extrem de dificil de înțeles de ce un politician experimentat, un fost ministru, un europarlamentar bine cotat și bine plătit, ar renunța la poziția actuală pentru o banală funcție de primar de municipiu, prost plătită și, după cum s-a văzut, oricând aducătoare de probleme penale. Și, că tot aminteam de speculații, mai mulți politicieni au confirmat pentru site-ul nostru că PNL-ista Ramona Mănescu este împinsă spre funcția de primar al Constanței de un important grup de interese care urmărește să pună mâna pe piața salubrizării din regiune. Așadar, după ce primarul în funcție va petrece o perioadă în arest pentru șpăgi grase luate exact din zona respectivă de afaceri, povestea pare că urmează să se repete.

Mazăre și Martin out, se pregătesc Mănescu și nașul ei, Dragoș Dobrescu?

Sursele noastre, venite din rândul politicienilor de la București, ne-au povestit că omul care ar fi insistat pentru ca Ramona Mănescu să candideze este nimeni altul decât nașul ei, pe numele său Dragoș Dobrescu, devenit în urmă cu un an acționarul principal al cunoscutei firme de salubrizare ROMPREST, care-și dorește să extindă noua afacere și în zona Dobrogea, aici unde, sub administrația Mazăre, Polaris a deținut timp de mulți ani monopolul pe zona de curățenie și colectare de gunoaie.

Dragoș Dobrescu, un personaj discret (presa nu a reușit să obțină o poză cu el) este descris de ziariști ca făcând parte dintr-un grup de interese, numit de mass media generic ”grupul de la Monaco”. Privind componența acestui grup de oameni de afaceri, nu se poate să nu te treacă un fior. Alături de nașul Ramonei Mănescu sunt așezați de presă, pe listă, cunoscutul Puiu Popoviciu, Radu Budeanu, patronul CanCan și acționar și el la Romprest, Sorin Blejnar, Codruț Marta, Adriean Videanu, Nicolae Dumitru zis NIRO, Carmen Adamescu, Cristi Burci (Prima Tv), Bobby Păunescu (B1) frații Buzăianu (îi știți din afacerile cu energie) și chiar celebrul Ion Țiriac. De asemenea, soțul candidatei Ramona, primarul Rareș Mănescu, al cărui finanțator a fost de fiecare dată nașul Dobrescu, este parte din grupul de oameni de afaceri iubitor de micul principat de lux. Puteți citi lista completă a grupului pe blogul Sorinei Matei.

Drumul Ramonei Mănescu, sprijinită de un grup format din cei mai puternici oameni de afaceri din România, către Primăria Constanța, pare a fi unul extrem de ușor. Singura problemă pe care europarlamentarul ar întâmpina-o pare a fi faptul că popularitatea lui Radu Mazăre este încă aducătoare de voturi la malul mării, viceprimarul favorit al acestuia, Decebal Făgădău fiind cotat cu prima șansă la funcția de primar, în eventualitatea în care se va decide să candideze iar Mazăre îl va indica drept succesor. Sursele noastre spun însă că și această problemă s-a rezolvat, în alegerile de la Constanța urmând să se petreacă un mare blat, omul cheie din spatele acestei orchestrații geniale fiind cel mai bun prieten al primarului Radu Mazăre.

Se prefigurează un blat monstruos, marca USL, în alegerile locale din Constanța?

elan

Nu l-am trecut pe lista oamenilor de afaceri din grupul Monaco pe Elan Schwartzenberg, tocmai pentru că am dorit să lăsăm informația pentru final. Actualmente fugit din țară, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, este cunoscut ca fiind cel mai bun prieten al lui Radu Mazăre (v-aduceți aminte că mergeau la măciuci împreună?) dar, surpriză, israelianul este și cel mai bun prieten al ”nașului” Dragoș Dobrescu. Așadar, blatul despre care se tot aude de ceva vreme în Constanța, pare să fie real. Conform zvonurilor PNL ar urma să preia Primăria prin Ramona Mănescu iar gașca lui Radu Mazăre ar urma să preia Consiliul Județean, cel mai probabil după o migrație în grup la noua formulă politică a lui Mircea Geaoană, ce ar lăsa PSD Constanța nu doar fără candidați eligibili ci și fără o organizație, având în vedere că de-a lungul timpului Mazăre a avut grijă să acapareze partidul prin rudele și prietenii săi. Cât timp partidul e format din oameni aflați oricând la ordinul familiei Mazăre, PSD-ul lui Ponta e expus oricând unor plecări masive, ce l-ar transforma într-un outsider în lupta electorală din 2016.

Zvonurile vorbesc despre faptul că prin intermediul prietenului  Elan, afacerile controlate în acest moment de Mazăre se vor muta treptat la grupul de la Monaco, în urma acestui schimb prietenesc, PNL-istul câștigător asigurând o tăcere necesară pentru Radu Mazăre, din partea celui care-i va fi succesor dar și o participație la profit. Mazăre ar rămâne practic, prin prietenul său, conectat la robinetul de bani, deși opinia publică va crede că se află în fața unui schimb istoric de putere, sosit după 15 ani de administrație PSD-istă. Genial, nu-i așa?

Desigur, mai este un an până atunci și variabilele se pot schimba de la o zi la alta, dar, așa cum stau lucrurile acum, Constanța pare că se va pregăti pentru primul primar femeie din istoria sa și pentru un nou grup de interese ce va prelua frâiele municipiului și, dacă într-un final Consiliul Județean se va desființa, al întregii regiuni.
About Author

Un comentariu

  1. Maneasca e tot un fel de Mitroaica. Adica șmecherie, escrocherie, indiferență, corupție….

Lasa un raspuns

− 1 = 3