Prefectul a constatat după câteva zile că Radu Mazăre e suspendat din funcție

Ne aducem aminte, desigur, că fostul prefect Volcinschi a bâjbâit suspendarea președintelui CJC niște luni de zile, din frica de a lua o decizie în acest sens. Ne aducem aminte și felul în care și-a pierdut funcția, căzând victimă propriului staff de comunicare, care a informat presa că toți membrii echipajului din elicopterul căzut în Siutghiol sunt bine și sănătoși.

Prefectul Ion Constantin nu se desparte de această linie, folosind același staff probabil și constată, la patru zile distanță, că Radu Mazăre este suspendat de drept din funcția de primar, conform legii 215. Mai mult, comunicatul trimis de reprezentanții prefectului este datat 4.04.2015. Ce l-a împiedicat pe Ion Constantin să-l trimită până astăzi? N-o fi avut acceptul șefilor săi, unul în arest la domiciliu și unul în arest preventiv? Iată comunicatul trimis de prefect:

Având în vedere adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa, prin care s-a dispus arestarea preventivă, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, în conformitate cu prevederile art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Primarului Municipiului Constanta, domnul Mazare Radu Stefan, până la încetarea măsurii arestării preventive.

Compartimentul controlul legalității actelor și contencios administrativ a comunicat prezentul ordin domnului Mazare Radu Stefan, Consiliului Local Constanta și Secretarului Municipiului Constanta. Prezentul ordin poate fi atacat în fața instanței de contencios administrativ în termenele și condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular