M10: Cei care au cerut pensii speciale ar trebui să demisioneze

Asociația M10 Constanța consideră că toți parlamentarii, inclusiv cei din Constanța, care au semnat proiectul de lege privind acordarea de pensii speciale, s-au descalificat complet în fața electoratului (nu că ar fi fost foarte calificați până acum).

Pentru aleșii din Camera Deputaților și Senat nu trebuie să existe niciun nivel de imunitate, niciun fel de privilegii, ci numai obligații. Parlamentarii sunt aleși, o dată la patru ani, pentru a-i reprezenta cu demnitate pe cei care i-au ales, pentru a le rezolva problemele, pentru a face legi bune, și nu pentru a se apăra unii pe alții în fața legii sau pentru a-și construi avantaje, în dezavantajul oamenilor simpli. Motivele invocate de unii parlamentari, doritori de pensie specială, denotă o crasă lipsă de bun simț și de respect față de românul de rând, cel care plătește salariul, mai mult nemuncit decât muncit, al parlamentarului.

În cazul parlamentarilor de Constanța, se observă că din cei 10 semnatari ai inițiativei legislative, pe lângă faptul că cei mai mulți sunt rude ale unor importanți lideri politici locali și centrali (și nu numai) și au trecut prin cel puțin un partid politic, cam 70% dintre aceștia, dacă nu ar mai fi parlamentari, nu ar avea grija zilei de mâine, așa cum au cei mai mulți români, ar avea ce mânca, așa cum nu au cei mai mulți români. Cu alte cuvinte, ar trăi foarte bine și fără pensia de parlamentar, dar dacă tot se poate, de ce să nu aibă și niște bani de buzunar la bătrânețe?

Un lucru foarte important de punctat este că din totalul inițiativelor legislative depuse de aceștia, maximum 5% sunt asumate exclusiv în nume personal (dintre acestea, 0 sunt pentru Constanța), restul fiind semnate la grămadă cu alți parlamentari. Apoi, din numărul total al întrebărilor și interpelărilor adresate miniștrilor aflați în funcții din anul 2012 și până astăzi, doar aproximativ 1/3 se referă la problemele județului Constanța, iar din declarațiile politice în jur de 3-4% au ca obiect probleme locale. Așadar, înainte de a se gândi la o pensie specială, pentru ca activitatea parlamentarilor de Constanța, pentru Constanța și, probabil, a tuturor parlamentarilor care au votat acest proiect de lege, să se regăsească în salariul primit, cel mai corect ar fi ca, per ansamblu, aceștia să înceapă să aducă bani de-acasă sau să lucreze “pro bono” până la finele mandatului.

Asociația M10 Constanța consideră că toți parlamentarii, inclusiv cei de Constanța, care au semnat rușinoasa inițiativă a pensiilor speciale, trebuie fie să-și ceară scuze public și să solicite retragerea proiectului de lege, fie să demisioneze urgent din Parlamentul României.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular