M10 Constanța, atac brutal la consilierii județeni PNL-iști. ”Ce-ați făcut pentru constănțeni?”

Asociația M10 Constanța a luat act, cu lehamite, de insistența cu care grupul de consilieri liberali solicită schimbarea din funcție a vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean Constanța. Spunem cu lehamite, întrucât ne-am fi dorit să luăm act și de prezența, pe ordinea de zi, a cât mai multor proiecte de hotărâri depuse de consilierii liberali, precum și de cât mai multe poziții publice, cu soluții, referitoare la problemele județului Constanța. A nu se înțelege greșit, Asociația M10 Constanța militează pentru deparazitarea județului Constanța de tandemul Mazăre-Constantinescu dar consideră că, înainte de a-și asuma rolul, jucat până acum fraudulos, de principală forță de opoziție locală, Partidul Național Liberal, prin grupul de consilieri județeni liberali, ar trebui să răspundă public la următoarele întrebări:

  1. Câte proiecte de hotărâri a depus fiecare consilier liberal/democrat-liberal de la începutul mandatului de ales local, aferent legislaturii 2012-2016?
  2. Câte proiecte de hotărâri (dintre cele depuse) au fost incluse pe ordinea de zi și câte au devenit hotărâri de Consiliu Județean (dacă nu au fost incluse pe ordinea de zi, s-a solicitat acest lucru înainte de adoptarea ordinii de zi?)?
  3. Câte audiențe au ținut la sediul partidului sau în județ (ce probleme s-au ridicat, cum le-au rezolvat)?
  4. Câte rapoarte de activitate, personale sau de grup, au prezentat opiniei publice?
  5. Câte întâlniri de lucru au avut cu directorii de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean (pentru a cunoaște problemele acestor instituții, ce probleme s-au ridicat, cum le-au rezolvat)?

De ce solicităm răspunsuri la aceste întrebări? Simplu.

Chiar dacă există zero șanse ca inițiativa liberală să fie adoptată (sunt doar 12 inițiatori din totalul de 36 consilieri județeni, fără Nicușor Constantinescu) totuși, presupunând prin absurd că în ședința Consiliului Județean Constanța din 22 aprilie 2015, PSD-iștii își vor trăda colegii iar proiectul de hotărâre privind înlocuirea vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean va fi adoptat prin vot, atunci se ridică întrebarea legitimă, cu cine vor fi înlocuiți aceștia? Cu niște consilieri de opoziție care nu au depus nici măcar un proiect de hotărâre de Consiliu Județean? Oare ce poate califica un consilier județean pentru a fi vicepreședinte? Vocea și talentul? Nu. Doar activitatea de ales local, depusă în cadrul Consiliului Județean.

Să fie înlocuiți cu alți PSD-iști, dintre cei care și-au trădat colegii? Asta ar însemna că USL trăiește bine mersi. Simpla introducere pe ordinea de zi a unui proiect de înlocuire a vicepreședinților PSD ai Consiliului Județean nu anulează faptul că actuala opoziție, pe lângă faptul că a făcut, ani buni, parte din mașina de vot a lui Nicușor Constantinescu, nu s-a remarcat prin proiecte de hotărâri sau poziții publice specifice.

Asociația M10 consideră că, înainte de răfuiala politică, opoziția liberală din Consiliul Județean trebuie să arate ce a făcut concret pentru locuitorii județului Constanța. Altfel, totul este un simplu exercițiu de imagine pre-electoral.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular