Mihai Petre: ”Ne miră că s-au urcat pe statuie? Ziceți mersi că nu s-au pișat pe ea!”

De câteva zile încoace, imaginile cu o duduie corpolentă suită pentru un selfie pe statuia lui Carmen Sylva, amplasată pe faleza din Constanța, fac deliciul publicului. Pozele, postate pe facebook chiar de viceprimarul Decebal Făgădău, au stârnit multe comentarii, care mai de care mai acide sau mai amuzante. De la ”bine că nu s-a rupt statuia” la ”are mama o fetiță cât un tanc rusesc”, mii și mii de comentarii au luat în derâdere gestul de prost gust făcut de fata cu pricina.

Unul dintre cei care a comentat acid situația a fost și liderul M10 Constanța, care are un punct de vedere pertinent, arătând faptul că asemenea gesturi sunt doar reflecția proastei administrații de care a avut parte orașul nostru dar și țara în ansamblul ei.

Observ că s-a revoltat feisbucu’, dar și o parte a mass-media, că niște puștoaice au călărit statuia reginei Elisabeta. 
Acum, pe bune, se miră cineva? 
Când țara este guvernată de proști, hoți și mitocani (cine guvernează, automat devine model public), când (pentru mulți dintre cei care ne conduc, inclusiv la nivel local) “Carmen Sylva” este mai degrabă o marcă de bere sau un nume de pădure (chiar îi rog pe prietenii jurnaliști să le facă o întrebare aleșilor locali și centrali), când sub-cultura ia locul culturii și non-valoarea se substituie valorii (nu mai dau exemple), când școala e la doi metri sub pământ, când a fi deștept și cinstit (dar fără vilă și mașină bengoasă) devine sinonim cu a fi fraier, te mai miri că niște puștoaice teribiliste se suie pe o statuie?
Să zicem mersi că nu s-au pișat pe ea, pentru că asta este România de astăzi, asta este Constanța de azi.
Un oraș unde administrația PSD a batjocorit și a îngropat cultura iar tinerii (o parte din ei) și-au extras sistemul propriu de valori uitându-se la primar. Adică, maimuțăreală ieftină.
Apoi, cât din revolta asta este pe bune și cât este de ochii lumii?
Sărim de cur în sus că trei puștoaice călăresc statuia reginei Elisabeta.
Dar când personalul Bibliotecii Județene a fost redus la jumătate, când Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanța a fost la un pas de desființare, când filarmonica “Marea Neagră” a dispărut peste noapte sau când se cânta prohodul Muzeului de Artă, câți au sărit?
Fetele astea, călare pe statuia reginei Elisabeta, ne arată cum este Constanța de azi.
Un oraș călărit de administrația PSD.
Cu o mare contribuție din partea opoziției care s-a lăsat călărită.
De bunăvoie și nesilită de nimeni.” a scris Mihai Petre, pe Facebook.

De asemenea, un punct de vedere asupra situației, extrem de pertinent, îl are și publicistul Valentin Coman de la Constănțeanul.com. Îl puteți citi aici: http://constanteanul.com/2015/mazareii-si-carmen-silva/

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular