Mihai Tararache: ”Năvodărenii au spus NU gropii de gunoi iar voința lor trebuie să primeze!”

Decizia CEDO care ar putea transforma  Năvodariul în groapa de gunoi a SUD-EST-ului  Europei este o lovitură grea pe care o primim toți cei care iubim acest oraș. Am spus-o incă din campania anului 2012 si o spun si acum, NU sustin si NU voi susține ca aceasta groapa de deșeuri sa se construiasca vreodată.

Așa cum am menționat, încă de miercuri, voi face tot ce-mi stă la îndemână pentru a ajuta la corectarea acestei decizii care trece peste unele decizii judecătorești emise în acest caz de instanțele românești dar mai ales peste voința locuitorilor din Năvodari, în ciuda faptului că fiind un reprezentant al opoziției, pârghiile mele sunt destul de limitate. Este o eroare, care pune în pericol oportunitatea pe care Navodariul o are in domeniul turismului, pentru că, trebuie să spunem acest lucru, niciun turist nu va dori să poposească într-o stațiune aflată în apropierea unei asemenea gropi de deșeuri.

Nimeni nu trebuie să uite că năvodărenii și-au prezentat clar voința într-un referendum, legat de acest depozit de deșeuri, 98 % dintre cei prezenți votând împotriva acestui proiect. Locuitorii Năvodariului au spus într-un singur glas că drumul pe care l-au ales pentru orașul lor este acela al dezvoltarii unei stațiuni turistice și că-și doresc ca lucrurile să se dezvolte în această direcție. Ei sunt singurii care pot stabili ce se întâmplă cu viața comunității lor.

Năvodărenii  nu-și doresc mai mult decât să-și vadă copiii crescând într-un climat sănătos, nu la marginea unei gropi pline de deșeuri toxice.  Primesc zilnic zeci de mesaje în care locuitorii orașului Năvodari  îmi arată cât de revoltați sunt și-mi spun că dorința lor este consolidarea unei stațiuni turistice pe litoralul românesc, construirea de hoteluri și resorturi care să aducă locuri de muncă, să atragă turiști și să le aducă tuturor celor ce au ales acest mic colț de rai drept casă, bunăstare și liniștea de care au nevoie.

Așa cum am promis,ca prim pas, voi adresa o interpelare reprezentanților MAE. Aceștia vor trebui să explice de ce s-a ajuns în acest punct. De ce s-a pierdut o decizie atât de ușor, complet în defavoarea năvodărenilor și cine se face vinovat pentru pierderea acestui proces. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că doar corectând greșelile care au dus la această situație, putem repara lucrurile și putem  ajunge la o decizie corecta.

Este, în opinia mea, momentul să uităm că facem parte din partide politice diferite și să canalizam toate eforturile pentru a înlătura acest proiect care pune în pericol viața tuturor celor ce locuiesc în zonă dar și interesele economice ale turismului românesc.

Năvodariul nu este sat fără câini. Voința năvodărenilor a fost clară și nu se poate trece peste ea. Împreună, vom face ca aceasta decizie a CEDO să ramana doar o eroare a unei instanțe căreia nu i-au fost probabil prezentate toate detaliile în mod corect, o eroare pe care cu ajutorul bunului Dumnezeu o vom rectifica în cel mai scurt timp.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular