În minivacanța de 1 Mai, RAJA reia alimentarea cu apă la asociațiile cu datorii

Ca de fiecare dată, în perioada sărbătorilor și a minivacanței de 1 Mai, și anul acesta, pentru a veni în sprijinul și pentru a-și arăta respectul față de consumatori, la nivelul SC RAJA SA s-a luat decizia ca zilele acestea, toți abonații de la nivelul condominiilor – asociații de proprietari/locatari, care înregistrează datorii, să aibă apă la robinete. Începând de ieri, echipele companiei s-au aflat în teren pentru a rebranșa la sistemul de alimentare cu apă, toate blocurile ce erau debranșate din cauza restanțelor. Astfel, în perioada 01 – 03 mai 2015, toți consumatorii de la nivelul asociațiilor de proprietari/locatari, unde furnizarea apei era sistată urmare a facturilor restante, vor avea din nou apă potabilă la robinete.

La ora actuală, SC RAJA SA are de încasat peste 3,4 milioane lei de la nivelul asociațiilor. Din păcate, în unele cazuri, notificările, somațiile de plată și eșalonările nu au adus niciun rezultat în recuperarea debitelor, RAJA fiind forțată în această situație să aplice măsura debranșării de la sistemul de alimentare cu apă. Pentru a evita sistarea furnizării apei, societatea noastră a lansat în urmă cu peste șase ani campania de încheiere a convențiilor individuale. Acest program are ca obiectiv principal evitarea debranșării întregii asociații, în caz de neplată a contravalorii consumului de apă a vreunui utilizator din cadrul unui condominiu. Facturarea individuală pe apartamente este o soluție civilizată, prin care se respectă regula “Consumatorul plătește”, iar la nivelul asociațiilor de locatari/proprietari nu vor mai exista cazuri în care utilizatorii bun-platnici să sufere de lipsa apei, din cauza restanțierilor. Dar această campanie vine și în sprijinul celor care au datorii. Pentru toți aceștia RAJA Constanța încheie procese verbale de eșalonare pe termen lung, ceea ce înseamnă că ratele pentru achitarea debitelor sunt foarte mici și se încadrează în limita suportabilității, din punct de vedere financiar, pentru orice famile.

SC RAJA SA lansează încă un apel către locatarii asociațiilor cu datorii să-și achite facturile restante și să încheie convențiile de facturare individuală, pentru a evita pe viitor debranșarea de la sistemul de alimentare cu apă.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular