Constanta.RO

Ramona Mănescu își folosește părinții drept paravan pentru afaceri imobiliare de lux

2

Încă din primul moment în care am aflat că europarlamentarul Ramona Mănescu dorește să candideze la Primăria Constanța, am spus că e ceva putred în toată povestea asta. De ce ar veni un personaj cu notorietatea politicianului respectiv, cu o carieră în plină desfășurare în Parlamentul European, acolo unde este și remunerată în consecință, să candideze în provincie, la Constanța, aici unde odată ajunsă în funcția de primar ar fi nevoită să trăiască dintr-o sumă infimă de aproximativ 1000 de euro pe lună.

După ce în trecut v-am prezentat culisele în care s-a decis candidatura doamnei Ramona Mănescu la Primăria Constanța, astăzi vă vom arăta o altă față a fostului ministru, cea de politician abil, care nu doar că a mințit cu zâmbetul pe buze întreaga presă din Constanța dar și-a făcut și un obicei din a-și folosi părinții,  doi pensionari de aproape 70 de ani, în afaceri imobiliare de lux, profitând de faptul că numele ei de fată nu este cunoscut publicului larg.

Sperăm ca autoritățile să se sesizeze după acest articol, pentru că, veți vedea, Ramona Mănescu are de răspuns la câteva întrebări, legate de averea părinților săi.

Și, dacă în trecut sesizam faptul că se pritocește un blat între taberele Mănescu și Mazăre, astăzi vă vom arăta o legătură mai mult decât evidentă între cele două părți.

Cum a mințit Ramona Mănescu întreaga presă constățeană

Ramona Nicole Mănescu este de fapt Bolboceanu Ramona Nicole, fiica lui Mihai și Ana. S-a născut în 1972 și a crescut în Constanța, într-un bloc din cartierul ICIL. De aici se naște și prima ei minciună. Una ușurică, așa de început.

În fața presei, Ramona Mănescu a povestit că pentru a ajunge la școală venea pe strada Ștefan cel Mare spre liceul Ovidius, la care a studiat, prilej cu care observa trotuarele sparte, care au rămas neschimbate și în prezent. Doar că, liceul Ovidius, e taman peste stradă de blocul în care locuia doamna europarlamentar, așadar ea nu ajungea niciodată pe strada cu pricina, în drum spre școală.

Să zicem totuși că a fost o greșeală de exprimare. Doar că Ramona Mănescu a spus în aceeași conferință de presă că vine frecvent să-și vadă părinții, la Constanța. Noi am avut curiozitatea să-i cunoaștem pe Mihai și Ana Bolboceanu, ocazie cu care am aflat că aceștia s-au mutat la București de circa șapte ani de zile.

Ne-au confirmat-o mai mulți vecini, aceiași vecini care ne-au spus că familia Bolboceanu, Mihai și Ana, deși locuiește în capitală, deține în Constanța un apartament de lux, într-o zonă bună a orașului.

Așadar, trecând și de a doua minciună a doamnei Mănescu, fostă Bolboceanu, purcedem către capitolul ”afaceri imobiliare”, acolo unde informațiile pe care le-am descoperit ar trebui să stârnească interesul autorităților, dar mai ales al constănțenilor, care se vor gândi de două ori când își vor alege primarul, în 2016.

Mihai și Ana Bolboceanu, două apartamente cumpărate de la Five Holding S.A.

Spectrum Residence

Spectrum Residence

În 25 februarie, cotidianul Ziua de Constanța publica o anchetă foarte bună despre complexul rezidențial Spectrum, construit, pe un teren retrocedat din Faleză Nord. Constructorul, celebra firmă Five Holding, care aparține oficial unei căsuțe poștale din Cipru dar este asociată direct cu tripleta Mazăre/Strutinsky/Constantinescu în alte societăți.

Ancheta respectivă arăta faptul că, un navigator, pe numele lui Dan Mihalache își cerea banii înapoi pe apartamentul care fusese achiziționat dar nu și livrat la termenul stabilit de părți.

Ce n-au știut colegii de la Ziua de Constanța este că printre persoanele care și-au achiziționat apartamente, două la număr în acest caz,  de la firma Five Holding se află și părinții Ramonei Mănescu.

Firma Five Holding a folosit ca garanție, în relația cu banca, antecontractele de vânzare cumpărare, fâcând astfel public faptul că Mihai Bolboceanu a achizționat un apartament singur (ANTECONTRACT DE VÂNZARE – CUMPĂRARE AUTENTIFICAT SUB NR. 2044 DIN 02.08.2007 de BNPA MARIANA IOSIF ȘI PĂTRAȘCU IOAN GABRIEL, ÎNCHEIAT ÎNTRE SC FIVE HOLDING SA ÎN CALITATE DE GARANT ȘI BOLBOCEANU MIHAI) dar și unul împreună cu soția sa, Ana (ANTECONTRACT DE VÂNZARE – CUMPĂRARE AUTENTIFICAT SUB NR. 2460 DIN 02.10.2007 de BNPA MARIANA IOSIF ȘI PĂTRAȘCU IOAN GABRIEL, ÎNCHEIAT ÎNTRE SC FIVE HOLDING SA ÎN CALITATE DE GARANT ȘI BOLBOCEANU MIHAI ȘI BOLBOCEANU ANA, CONSTANȚA, STR STEFAN CEL MARE NR 126A).

Chiar dacă am admite că achiziționarea, în 2007, a două apartamente de la o firmă aflată clar sub controlul lui Mazăre & Co, de către părinții ei, pensionari, poate fi o simplă și nefericită coincidemnță pentru politicianul Ramona Mănescu, ne putem întreba, legitim, de unde au avut doi pensionari 600.000 de euro pentru a cumpăra cele două proprietăți?

Și, bineînțeles, ”poveștile” imobiliare, ca să nu le spunem tunuri, nu se opresc aici.

Părinții Ramonei Mănescu, implicați în mai multe retrocedări ”cu cântec” din sectorul 6

Spuneam că, din cele relatate de vecini, părinții Ramonei Mănescu s-au mutat la București în urmă cu mai mulți ani. Au făcut-o, desigur, pentru că, în capitală, pensionarii Mihai și Ana Bolboceanu serveau drept paravan familiei Mănescu într-o serie de retrocedări cu cântec, pe care din nou, presa centrală le-a relatat pe larg, fără însă a cunoaște legătura de rudenie dintre Rareș și Ramona Mănescu și familia Bolboceanu.

Iată ce scria site-ul agentia.org, în cadrul unei anchete publicate în 2009:

Că “gașca lui Poteraș“ a pus ochii pe terenurile Armatei din București, dar nu numai, reiese și din alte mânării. De exemplu, omul lui Poteraș Grecu Lucian Viorel, precum și intermediarul Căpățână Marian Jean apar și în alte tranzacții cu terenuri din Sectorul 6, în urma cărora câștigă milioane de euro.

Astfel, la data de 14 iunie 2006, aceștia, împreună cu Bolboceanu Mihai și Bolboceanu Ana încheie, cu SC Blue Park Dezvoltare SRL, un contract de vânzare-cumpărare a unei suprafețe de teren de 19.213 mp, situat în Bulevardul Ghencea nr 77A, lângă Stadionul Steaua, la prețul de 1.629.200 euro.

Toți cei patru vânzători cumpăraseră terenul anterior, în cota indiviză (Căpățână 80%, Grecu 10%, Bolbocenii cate 10%) de la Teodorescu Ecaterina, care primise terenul prin retrocedare, de către Comisia Județeană, cu acordul Primăriei Sectorului 6.

În cuprinsul contractului se precizează, la un moment dat, că respectivii patru, au mai încheiat cu Blue Park  încă trei precontracte de vânzare-cumpărare, pentru alte trei suprafețe, situate în aceeași zonă. Pentru unul din aceste terenuri, în suprafața de 132.399,23 mp, Primăria d-lui Poteraș a și aprobat Planul Urbanistic de Detaliu și Avizul Tehnic, cerute de “persoana fizică” Capațână Marian Jean, care declara că vrea să construiască acolo “un ansamblu rezidențial de servicii”.

De altfel, unul dintre ”tunurile” în care au fost implicați părinții Ramonei Mănescu a fost subiectul unui proces, (îl găsiți aici) în care apare citată și o doamnă, pe numele ei Tudor Paraschiva, care a avut în trecut calitatea de asociat al Ramonei Mănescu, un amănunt care certifică, dacă se mai îndoia cineva, că nu e vorba de o coincidență de nume la mijloc.

Doamna respectivă este și ea un personaj interesant, dar, despre ea și legătura pe care o are cu reprezentanți de seamă ai presei naționale, curând, într-o altă poveste.

Așadar, sintetizând, părinții Ramonei Mănescu sunt doi pensionari de lux, implicați, cu voie sau fără de voie, în afaceri imobiliare de milioane de euro, fie că vorbim de apartamentele din Faleză Nord, Constanța sau terenurile din sectorul 6 al capitalei păstorit chiar de ginerele lor, primarul Rareș Mănescu, cel care l-a succedat în funcție pe prietenul Poteraș.

Rămâne ca autoritățile îndrituite să se sesizeze și să verifice proveniența banilor celor doi pensionari, care investesc milioane de euro în proprietăți și terenuri, dar care figurează în evidența băncilor cu un logan cumpărat în rate, în baza unui credit.

Și, încă o chestiune, pe care am descoperit-o și ni s-a părut interesantă. Rareș Mănescu s-a născut și a trăit în sectorul 6, același în care activează acum ca primar, și-n care, cu fix un an mai mare, ca vârstă și-a trăit copilăria și tinerețea Radu Mazăre. La doar câteva străzi distanță.

I-am trimis un mesaj primarului Rareș Mănescu, întrebându-l dacă se cunoaște cu ”vecinul” Mazăre, dar nu ne-a răspuns nici în ziua de azi. Voi ce credeți?
About Author

2 comentarii

  1. E o optiune la primaria Constantei, mai buna decat PMP sau PSD! Nu vreau un alt hot, lihnit de “foame“ ca Palaz la conducerea orasului! Ar rezulta intr-un dezastru local!

  2. Pingback: Europarlamentarul Ramona Mănescu își folosește părinții drept paravan pentru afaceri imobiliare de lux | Companii De Stat

Lasa un raspuns