Scandal în PNL Constanța: ”Gigi Chiru, un frustrat cu probleme penale”

Am fost întrebat de multe ori, de ce nu-mi plac PNL-iștii, întrebarea vizând mai ales criticile pe care le-am adus mereu liberalilor din Constanța. În ciuda anumitor speculații, nu mi-a plăcut niciodată Christian Gigi Chiru, un om pe care l-am considerat total inutil, vis-a-vis de interesele constănțenilor pe care n-a reușit să le ajute din funcția de senator dar și dezastruos pentru organizația Partidului Democrat, pe care prin atitudinea dictatorială a reușit să o minimalizeze și să o reducă la un număr insignifiant de oameni, care au decis să rămână și să-i accepte modul de lucru.

Când vine vorba de liberalii conduși de Gheorghe Dragomir, cu ei e altă poveste. Sunt o echipă, mai unită decât democrații lui Chiru. Sunt oameni, în marea lor majoritate culți, deștepți, dar extrem de aroganți. Marele reproș pe care l-am avut legat de ei a fost ”prietenia” pe care de ani de zile o împărtășesc cu PSD-iștii lui Mazăre și Constantinescu, PNL-iștii refuzând în ultimii 15 ani să facă opoziție la regimul așezat peste oraș și județ. Aș putea chiar, liniștit, să spun că PNL-iștii sunt creați după chipul și asemănarea PSD-iștilor, singura diferență fiind că au citit niște biblioteci în plus.

Și dacă vine vorba de asemănări între PSD și PNL-ul lui Gheorghe Dragomir, poate nu mulți își aduc aminte că, în urmă cu niște ani, Nicușor Constantinescu, aflat atunci în vârful de culme al puterii sale politice, trimitea tuturor primăriilor din județul Constanța un fax prin care cerea, nici mai mult, nici mai puțin, ca toți primarii să înceteze imediat orice relație de lucru sau contractuală cu ziarul Ziua de Constanța, publicație care-și permisese nesimțirea de a dezvălui afacerile penale în care Nicușor și prietenii săi erau implicați.

IMG_2186Întorcându-ne în 2015, cu un PNL aflat în vârf de formă, după ce a reușit să înghită PDL-ul pe care și-așa îl mărunțise Chiru, observăm la liberali cam aceeași metodă de lucru pe care o aplica Nicușor în vremurile bune. Marilena Dragnea (ce coincidență de nume, nu-i așa?), membru în biroul executiv al PNL Constanța și cunoscută ca mână dreaptă a liderului Gheorghe Dragomir, cere colegilor săi, pe Facebook de data asta, să-l șteargă din lista de prieteni pe jurnalistul Marius Florian (Replica de Constanța), care, în nesimțirea lui, și-a permis să critice liberalii constănțeni. Și nu numai că-l jignește pe tânărul jurnalist, folosind cuvinte precum ”nulitate”, dar îl și acuză pe acesta că ar fi ”omul de casă al frustratului care vrea să candideze la Primăria Constanța dar nu poate din cauza problemelor penale”, referirea fiind în mod clar la Gigi Chiru.

Așadar, cu un an înainte de alegeri, devine foarte clar că, la Constanța, fuziunea PDL cu PNL e doar un vis, care nu se va îndeplini prea curând. Pentru că, nu-i așa, partidele au reguli, care ar trebui respectate, iar una dintre reguli spune că nu-ți poți jigni colegii în public. Bineînțeles, în dulcele stil liberal, incidentul va fi trecut sub tăcere (nu e nici primul, nici ultimul) și nu se va lua nicio măsură. Doamna în cauză va fi chiar felicitată, pentru că, în fond, a spus ceea ce cred toți colegii ei. Și singurii care vor câștiga din această luptă oarbă a forțelor de dreapta vor fi tot PSD-iștii, care vor câștiga alegerile locale din 2016 fără prea mari probleme, urmând ca mai apoi să aibă grijă de prietenii liberali, care le oferă prin modul de lucru climatul perfect pentru victorii electorale multiple. La fel ca în ultimii 15 ani, nimic nou.  (Dorian Hapurnea)

Similar Articles

Comments

  1. Frustrat cred ca esti tu , asta de ai scris articolul !!! Chiru va fi primarul Constantei ,indiferent ca-ti place tie sau nu !

  2. Foarte bun articolul, felicitari! Noi, constantenii, avem foarte multe probleme in ceea ce priveste candidatii la primarie… Adica, nu avem si noi unul care sa fie exact asa cum trebuie, nu, noi ori avem mafioti, ori avem prosti! Daca o sa castige PSD-ul, nu vom iesi din dictatura Mazare, tot bufonul va conduce, din umbra, primaria. Deci nu e bine! Noi vrem o schimbare! Daca o sa castige UNPR, pfff, acelasi lucru, pentru ca daca nu ar fi fost sustinuti de Mazare s-ar fi dus pe apa sambetei! Ramane PNL, dar sa isi aleaga un candidat bun, insa nu prea vad de unde sa il ia… Deci, noi, constantenii, suntem pe teren minat, este un joc de noroc pentru noi… Singura solutie pe care o vad eu, pentru tronul primariei, este un candidat care sa fi chicotat niciodat cu politica, “un om de pe strada” care sa stie ce vor locuitorii acestui oras… Insa, asta mi se pare un basm…. Deci, da, in concluzie nu am nicio solutie… De Gigi Chiru eu zic sa uitam, pentru ca este un mafiot si un spagar din cale afara!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular