S-a trezit Gigi Chiru: ”Am evitat să fiu omul din opoziție, dar … ”

Decebal Făgădău, viceprimarul ajuns primar fără voie, nu este altceva decât continuatorul „domniei” lui Radu Mazăre, cel căruia i-a fost secund și părtaș la decizii mai bine de şase ani.  Senatorul Christian Gigi Chiru subliniază faptul că, oricât ar încerca să se delimiteze de acţiunile şefului său, Făgădău nu este altceva decât omul de încredere al lui Mazăre şi al PSD-ului condus de fostul edil şi de Nicuşor Constantinescu.

„Am evitat să fiu omul din opoziție care stă la pândă și critică, însă cu greu pot accepta ideea de amnezie politică a unor personaje locale, care uită, de la mână până la gură, trecutul sau îl şterg fără să clipească. Decebal Făgădău s-a format, încă de tânăr, în echipa Mazăre-Constantinescu. Aşa cum se ştie foarte bine, tatăl său a fost, încă din primii ani, contabilul firmelor tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Aşadar, faptul că fiul său a ajuns unul din pionii jocului maladiv pe care cei trei l-au disputat în judeţul Constanţa, nu a fost o surpriză pentru nimeni. Poate că uimirea a venit atunci când cel căruia nu îi dădea cineva şanse de succes a ajuns viceprimar, apoi primar interimar şi, mai mult, candidat al PSD la Primăria Constanţa. Este tânăr și, la fel ca primul-ministru Ponta, compromite o generație de politicieni care s-au “pătat” înainte de a ajunge pe scena principală”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Acesta a adăugat că, înainte de toate, fără a-i nega lui Făgădău calitatea umană sau profesională, este obligatoriu să fim cinstiți și să-i analizăm activitatea administrativă.  „Anii pe care i-a petrecut ca viceprimar al lui Mazăre l-au făcut părtaş atât la faptele bune, cât şi la nenorocirile pe care administraţia locală PSD le-a făcut în Constanţa. De toate relele de care este acuzat primarul Radu Mazăre, din perspectiva proastei administrări a oraşului, se face vinovat şi Decebal Făgădău, cel care a tăcut şi a acceptat fără să crâcnească! Tăcerea sa este întocmai ca a unui martor care participă pasiv la o crimă și se ascunde când trebuie să vorbească. Având în vedere că a fost parte a deciziilor fostului primar, acesta va trebui să ne explice nouă, constănțenilor, unde se regăsesc cei peste 1,5 miliarde de euro, banii cheltuiți din bugetul Constanței. Este vorba despre toate autorizaţiile de construire, contractele, banii publici daţi prietenilor, despre  toate nelegiuirile pe care le ştim atât de bine. Aşadar, delimitarea de Radu Mazăre nu îi spală păcatele şi nu ne face decât să credem că s-a făcut frate cu dracul până a trecut puntea şi a ajuns unde şi-a dorit. Ceea ce, atât pentru oraş, cât şi pentru politica locală, înseamnă că am scăpat de necuratul şi am dat de… fratele lui. Au pus mâna pe tot, de la apa pe care o bem, până la analizele medicale efectuate cu bani și la gunoiul pe care îl adună din oraș. PSD Constanța, în frunte cu domnul actual primar, au obligația morală față de constănțeni să își ceară scuze pentru prejudiciul creat asupra patrimoniului orașului și pentru batjocura de care au dat dovadă față de destinele cetățenilor care sunt ca niște prizonieri în orașul lor”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular