Cu Strutinsky aproape de pușcărie, ruina din Portul Tomis are puține șanse să devină Hilton. Vezi ce spun reprezentanții companiei hoteliere

S-au spus multe legende despre hotelul neterminat pe care-l admirăm cu toții în Portul Tomis. Ba că a fost construit greșit și trebuie demolat, ba că investitorul italian care începuse construcția a fost chemat acasă de soție pentru că avea în Constanța câteva amante.

În urmă cu doi ani am dezvăluit în exclusivitate că omul din spatele acestei construcții este celebrul Sorin Strutinsky care, după ce a pus mâna pe întregul port printr-un contract de concesiune acordat prietenului Valentin Gheorghe Ionescu, pe mulți ani și puțini bani, a simțit nevoia să ridice și un hotel în zonă.

După cum dezvăluiam în acea anchetă, pe care o puteți citi dând click aici, Sorin Strutinsky a adus în primă fază un investitor italian, pe care l-a lăsat să construiască până la stadiul în care se află  clădirea acum, pentru ca apoi, forțat de controalele și procesele pe care Primăria i le-a intentat, italianul să fie silit să vândă la un preț minim afacerea.

În stilul pe care l-a patentat, Strutinsky a ales să controleze partea majoritară din noua afacere printr-o firmă din Cipru iar în România, reprezentantul noii societăți a fost numit Nadir Bactali, astfel încât nimeni să nu bănuie că în spatele noului proiect se află tripleta de aur a Constanței.

Pentru că s-a obișnuit să construiască afaceri fără investiții prea mari, Strutinsky a ales să abordeze două căi pentru hotelul neterminat din Portul Tomis. A convins celebrul brand Hilton să-și pună numele pe clădire, pentru ca mai apoi, cu girul acestui nume important să încerce să obțină credite importante care să-l ajute să termine de construit hotelul. Dacă Hilton a fost de acord, urmând ca în Portul Tomis să fie inaugurat, conform companiei, un Hilton Garden Inn, cu băncile lucrurile n-au mai mers la fel de lin, omul lui Strutinsky trezindu-se refuzat de fiecare astfel de instituție căreia i-a călcat pragul.

Deși s-au încercat campanii de media și am aflat în fiecare an că urmează să avem parte de un Hilton în Portul Tomis, cu trecerea timpului a devenit clar că lucrurile nu se vor întâmpla curând.

Și pentru că pe piață a fost vehiculată ipoteza că hotelul va fi inaugurat în toamna lui 2015, deși la clădire nu s-a lucrat absolut nimic de ani de zile, am luat legătura cu reprezentanții companiei Hilton. Aceștia ne-au declarat că ”mai mult ca sigur că nu se va inaugura un Hilton în acest an” pentru că ”e greu cu banii iar noi înțelegem această situație”. De asemenea, reprezentanții lanțului hotelier spun că nu au mai luat legătura de mulți ani cu partenerii din România dar că sunt dispuși să aștepte, fără a renunța la planurile din zonă, atât timp cât va fi nevoie”.

Am încercat să luam legătura și cu Nadir Bactali, omul folosit ca interfață de Sorin Strutinsky doar că, surpriză, după ce ani de zile a avut același număr de telefon, de data aceasta am constatat că numărul respectiv a fost anulat. Nu închis, ANULAT.

Să fie oare situația penală a lui Sorin Strutinsky de vină pentru dispariția subită a omului folosit pentru proiectul Hilton? Sau poate mailurile pe care le-am primit pe adresa redacției de la unii parteneri de afaceri ai lui Nadir Bactali care susțin că acesta i-a înșelat cu niște milioane de euro și apoi s-a făcut nevăzut, prevestesc o soartă la fel de penală ca a șefului său?

În orice caz, Hilton în portul Tomis nu vom avea prea curând. Asta dacă dorim să mai credem că în actualul context proiectul se va mai materializa vreodată.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular