Polițist prins cu 3000 de euro șpagă. Nu o să crezi cum a vrut să scape!

Procurorii DNA s-au lovit astăzi de un caz mai rar văzut în activitatea lor de zi cu zi, atunci când au încercat să rețină un subcomisar de poliție pe care-l suspectau că ar fi primit șpagă suma de 3000 de euro. Încercând să scape de procurori, subcomisarul Laurențiu Dobre s-a refugiat pe una dintre bărcile din Portul Tomis (nu este încă foarte clar dacă era sau nu barca lui) iar în momentul în care procurorii s-au apropiat, polițistul a sărit în apă încercând să scape printr-o manevră disperată.

Subcomisarul Laurențiu Dobre este în prezent audiat la sediul DNA Constanța, circumstanțele în care s-a petrecut totul urmând să fie clarificate.

Vom reveni.

UPDATE. Iată poziția oficială a DNA Constanța:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.07.2015, ora 17:30, până la data de 24.07.2015, ora 17:30 a inculpatului DOBRE LAURENȚIU MARIN, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale față de martorul denunțător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat.
În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă.
Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015.
Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Inculpatului Dobre Laurențiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 24 iulie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular